Θα επανεξεταστεί μετά τις 7 Γενάρη το άνοιγμα καταστημάτων στην Κρήτη – Έρχεται νέο πακέτο στήριξης

9:49 π.μ. - Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020
09:12 π.μ. - Τρί, 15/49/2020
Image: Θα επανεξεταστεί μετά τις 7 Γενάρη το άνοιγμα καταστημάτων στην Κρήτη – Έρχεται νέο πακέτο στήριξης

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης αποκλειστικά στον Ηχώ 99,8

Δεν είναι προς το παρόν τουλάχιστον στις προθέσεις της κυβέρνησης το άνοιγμα της αγοράς και ειδικότερα του λιανεμπορίου στην Κρήτη παρά το αίτημα των εμπορικών συλλόγων. Η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανοίγματος μετά τις 7 Ιανουαρίου εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν. Τα παραπάνω δήλωσε αποκλειστικά στον Ηχώ 99,8 και την εκπομπή « Καλημέρα Λασίθι» με τη Μαρία Τσαγκαράκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης.

Επεσήμανε ότι υπήρξε στις σκέψεις της κυβέρνησης το άνοιγμα της Κρήτης τις ημέρες στον γιορτών ωστόσο όμως ο νομός Ηρακλείου είναι στο κόκκινο λόγω αυξημένων κρουσμάτων. Το ενδεχόμενο ανοίγματος των υπόλοιπων τριών νομών έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων όμως ο κίνδυνος διασποράς ήταν υπαρκτός, από πολίτες του Ηρακλείου που θα ήθελαν να μετακινηθούν για να κάνουν τις αγορές τους σε άλλο νομό. Εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία βελτιωθούν τότε θα εξεταστεί η πιθανότητα να ανοίξει η αγορά στο νησί, μετά τις 7 του Γενάρη, όπως είπε.

Ως προς το click away υποστήριξε ότι είναι ένα μέτρο που με καλή διάθεση από εμπόρους και καταναλωτές μπορεί να εφαρμοστεί και να αποδώσει. Εξάλλου όταν κάποιος αγοράζει ηλεκτρονικά μέσα από το διαδίκτυο δεν μπορεί να δοκιμάσει το προϊόν που αγοράζει. Σαφώς δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος αγορών ωστόσο οι ανάγκες το επιβάλλουν. Είναι δε μια ευκαιρία να μάθουμε να δουλεύουμε αλλιώς, σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα θα είναι μια τεράστια πληγή για τον εμπορικό κλάδο και για αυτό θα υπάρξει ένα νέο γενναίο πακέτο μέτρων στήριξης.