Θ. Καλαντζάκης:Αλιευτικό καταφύγιο Μακρύ Γιαλού- Από το Ταμείο Ανάκαμψης στο Ταμείο Παράκαμψης

6:23 μ.μ. - Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2025
06:03 μ.μ. - Δευ, 31/23/2025
Image: Θ. Καλαντζάκης:Αλιευτικό  καταφύγιο Μακρύ Γιαλού- Από το  Ταμείο Ανάκαμψης στο Ταμείο Παράκαμψης

Κύριε Φραγκούλη, για όλα αυτά που συμβαίνουν την ευθύνη αποκλειστικά την έχετε εσείς . Ο Δήμος της Ιεράπετρας δεν αντέχει να χάσει και άλλα αναπτυξιακά έργα εξαιτίας της αδράνειάς σας».

2022: Ύστερα από ενέργειες του τότε Δημάρχου Ιεράπετρας και Επικεφαλής της Παράταξής μας «Ιεράπετρα νέα Πορεία», κ. Θεοδόση Καλαντζάκη,εντάσσεται το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάκτησης λειτουργικότητας λιμένα Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας – Δράση 16975» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5162368) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με υπογραφή του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θόδωρου Σκυλακάκη.

2023: Ο Δήμος Ιεράπετρας με Δήμαρχο τον κ. Θεοδόση Καλαντζάκη είναι έτοιμος να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάκτησης λειτουργικότητας λιμένα Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας».

24.12.2024: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Φραγκούλης,πανηγυρίζει στην Αθήνα, διότι εντέλει το έργο του Μακρύ Γιαλού δεν απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ υπήρξε και η δέσμευση ότι ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης το πρώτο δεκαήμερο του 2025 και ξεκινάει η διαδικασία της δημοπράτησης.

20.03.2025: Τρεις μήνες μετά αποφασίζεται ΟΧΙ η δημοπράτηση του έργου, αλλά η τροποποίηση της απόφασης ένταξης και η ολοκλήρωση του έργου μετατίθεται στις 30 Ιουνίου 2026.

Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, ο επικεφαλής της παράταξής μας «Ιεράπετρα νέα Πορεία», κος Θεοδόσης Καλαντζάκης, τόνισε:

«Μετά τα συμπληρωματικά έργα του Φράγματος των Μπραμιανών, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, το φράγμα στην κοινότητα Αγ. Ιωάννου, ένα τέταρτο έργο, η ανάκτηση της λειτουργικότητας του λιμένα Μακρύ Γιαλού ( Αλιευτικό καταφύγιο Μακρύ Γιαλού )εμφανίζει αβέβαιο μέλλον.

Ένα έργο για το οποίο ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχαμε αγωνιστεί τόσο για να ολοκληρωθούν και να εγκριθούν οι μελέτες όσο και για να το εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ήμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημοπράτησή του το 2023.

Δυστυχώς τώρα ότι αντί να δημοπρατείται, να προχωράει η κατασκευή του και επιτέλους να ολοκληρωθεί, βλέπουμε να τροποποιείται το φυσικό και οικονομικό αντικείμενό του και να μετατίθεται η ολοκλήρωση του στον Ιούνιο του 2026.

Αλήθεια, δεν υποτίθεται σύμφωνα με όσα ισχυριζόταν μέχρι πρόσφατα η Δημοτική Αρχή του κ. Φραγκούλη ότι ήταν θέμα ημερών η δημοπράτηση του έργου από το ΤΑΙΠΕΔ;

Πώς γίνεται τώρα να έχουμε αυτή την απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών που μας πάει στάδια πίσω;

Είναι δυνατόν για ένα τόσο σημαντικό έργο για τον Μακρύ Γιαλό, για όλους τους κατοίκους της περιοχής και γενικά για όλους τους δημότες του Δήμου μας η Δημοτική Αρχή να βρίσκεται στα σκοτάδια και να είναι πλήρως ανενημέρωτη για το τι συμβαίνει;

Για άλλη μια φορά δικαιωνόμαστε στα λεγόμενά μας και αποδεικνύεται ότι όταν ως Δημοτική Παράταξη επιμέναμε και ψηφίσαμε το έργο να το δημοπρατήσει ο Δήμος Ιεράπετρας και όχι το ΤΑΙΠΕΔ είχαμε απόλυτο δίκιο.

Η ολιγωρία που χαρακτηρίζει τους ιθύνοντες πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγήσει όντως σε οριστική απένταξη το έργο.

Και είναι φυσικό να συμβεί αυτό όταν η παρούσα Δημοτική Αρχή του κ. Φραγκούλη δεν πιέζει, δεν διεκδικεί, δεν απαιτεί, από την κυβέρνηση αλλά αντίθετα είναι θεατής και ουραγός των εξελίξεων.

Κύριε Φραγκούλη, για όλα αυτά που συμβαίνουν την ευθύνη αποκλειστικά την έχετε εσείς.

Ο Δήμος της Ιεράπετρας δεν αντέχει να χάσει και άλλα αναπτυξιακά έργα εξαιτίας της αδράνειάς σας».

Γραφείο Τύπου

Ιεράπετρα νέα Πορεία