Οι όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας που θα λειτουργήσουν στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Ιεράπετρας

12:18 μ.μ. - Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024
12:10 μ.μ. - Παρ, 04/18/2024
Image: Οι όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας που θα λειτουργήσουν στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Ιεράπετρας

Δείτε αναλυτικά

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Ιεράπετρας θα λειτουργήσουν οι παρακάτω όμιλοι αριστείας και καινοτομίας:

1. Όμιλος Θεάτρου: «Θεατρικό Εργαστήρι». Τάξεις Α’, Β΄ και Γ΄

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ειρήνη Δημαρά (ΠΕ02)

Ημέρες λειτουργίας: Μία φορά την εβδομάδα, 14:10-15:45 (Η ημέρα θα καθορισθεί σύντομα)

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη δημιουργική γραφή, τη θεατρική παρουσίαση επιλεγμένων λογοτεχνικών κειμένων και τη συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες (χορογράφος, μουσικός, θεατρολόγος) ο όμιλος στοχεύει στα εξής: Γνωριμία με την ιστορία του θεάτρου, με τον εαυτό μας και τους άλλους. Εξοικείωση με τη θεατρική τέχνη αλλά κι άλλες μορφές τέχνης που λειτουργούν συμπληρωματικά σε μία θεατρική παράσταση όπως ο χορός κι η μουσική. Σύνδεση της θεατρικής τέχνης με τη λογοτεχνία. Καλλιέργεια ενσυναίσθησης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Ενίσχυση του λόγου, προφορικού και γραπτού μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση. Αποφόρτιση από την πιεστική καθημερινότητα.

2. Όμιλος Φυσικών Επιστημών: « Science Lab Rangers: Εξερευνώντας τις φυσικές επιστήμες μέσα από πειράματα ». Τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Ζιώγα Μαρία (ΠΕ04.04) και Τσανακτσίδου Θωμαή (ΠΕ04.02)

Ημέρες λειτουργίας: Μία φορά την εβδομάδα, 14:10-15:45 (Η ημέρα θα καθορισθεί σύντομα)

Οι «Science LabRangers» είναι ο ιδανικός χώρος για όλους τους μαθητές που αγαπούν τις φυσικές επιστήμες και επιθυμούν να εμβαθύνουν σε αυτές μέσω διασκεδαστικών και εντυπωσιακών εργαστηριακών πειραμάτων. Μέσα σε ένα υποστηρικτικό εργαστηριακό περιβάλλον, ομάδες μαθητών θα εργάζονται πάνω σε καινοτόμα και πλούσια σε περιεχόμενο θέματα, δουλεύοντας με τον δικό τους ρυθμό και τρόπο, συμμετέχοντας σε συζητήσεις, δράσεις και πειραματικές πρακτικές, προάγοντας την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας.

3. Όμιλος πληροφορικής: Club “Python”. Τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Χρυσοβαλάντης Αλεβίζος (ΠΕ86) και Περακάκης Εμμανουήλ (ΠΕ84).

Ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή 14:10-15:45

Βασικός στόχος του ομίλου αποτελεί η εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Python, που αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού με ταυτόχρονη χρήση πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για τη συγγραφή και μεταγλώττιση των προγραμμάτων. Τα μέλη του ομίλου εργάζονται ομαδοσυνεργατικά και προσεγγίζουν τη μάθηση διερευνητικά.

4. «Όμιλος εκμάθησης σκάκι». Τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Κωστίνος Δημήτριος (ΠΕ03).

Ημέρες λειτουργίας: Τετάρτη 14:10-15:45

Βασικοί στόχοι του ομίλου είναι: Ανάπτυξη γνωστικών και νοητικών δεξιοτήτων. Ενίσχυση της συγκέντρωσης και της παρατηρητικότητας των παιδιών. Καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης. Ανάπτυξη λογικής/αφαιρετικής σκέψης και δημιουργικών συλλογισμών. Ανάπτυξη δεξιοτήτων στρατηγικής, σχεδιασμού και επίλυσης προβλημάτων.

5. Ενισχυτική Διδασκαλία: «Μαθαίνω να σκέφτομαι!» Τάξη Β΄. Μάθημα Άλγεβρα

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Παπαδόπουλος Ελευθέριος (ΠΕ03)

Ημέρες λειτουργίας: Τρίτη 14:10-14:55 (1 ώρα) και Πέμπτη 14:10-14:55 (1 ώρα)

Η λειτουργία του ομίλου της ενισχυτικής διδασκαλίας έχει ως σκοπό την γενικότερη ενίσχυση μαθησιακών δεξιοτήτων και απόκτησης οικειότητας με τις έννοιες της άλγεβρας Β’ Λυκείου εφαρμόζοντας τις μεθόδους της διαφοροποιημένης και της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας.

Στους παραπάνω ομίλους δύνανται να δηλώσουν συμμετοχή μαθητές/τριες και των άλλων σχολείων του Δήμου Ιεράπετρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Ιεράπετρας.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου