7 νέοι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα - Δήμος Πρότυπο»

2:26 μ.μ. - Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019
02:10 μ.μ. - Παρ, 04/26/2019
Image: 7 νέοι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα - Δήμος Πρότυπο»

Νέα ονόματα ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας Α. Πετράς

Ξεκινάμε μαζί μια νέα προσπάθεια, μακριά από κομματικές επιρροές και μικροπολιτικές πρακτικές, ανοικτοί σε νέες ιδέες, σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων και στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον, χαράσσουμε το δρόμο, εξασφαλίζοντας ισομερή ανάπτυξη των χωριών και του αστικού ιστού.
Το όραμα, η τεχνογνωσία και η διάθεση συνεργασίας με όλους τους φορείς της Ιεράπετρας, αξιοποιώντας το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου, βάζουμε τις προτεραιότητες και δημιουργούμε τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες, για την υλοποίηση ενός σχεδίου ολικής επαναφοράς της Ιεράπετρας σε Δήμο πρωταγωνιστή, σε ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.
    
Για το Δήμο που θέλουμε.
Για το Δήμο που δικαιούμαστε

44
 
ΓΙΩΡΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΟΥΤΖΑΚΗΣ
 
 Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα το 1967. Γονείς μου είναι η Τασούλα και ο Ιάκωβος Κουγιουμουτζάκης.
Ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών Α/βάθμιας, και Β/βάθμιας εκπαίδευσης  στην Ιεράπετρα. Στη συνέχεια σπούδασα στην Σιβιτανιδείο σχολή, και είμαι πτυχιούχος Οδοντοτεχνίτης.
Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Κόλλια,  Προϊσταμένη στο Τμήμα Οικοδομών ΕΦΚΑ Ιεράπετρας (πρώην ΙΚΑ).
Έχουμε, δύο παιδιά ,τον Ιάκωβο, τελειόφοιτο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και  το Νίκο, τελειόφοιτο Γενικού Λυκείου.
Εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση 3ης γενιάς, "Αρτοποιία Κουγιουμουτζάκη" .
Συμμετέχω ενεργά στα κοινά από το 1990,ως εθελοντής σε διάφορους Συλλόγους της πόλης μας.
Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας και του 3ου Γυμνάσιου Ιεράπετρας, μέλος στο Δ.Σ. Ένωσης Γονέων, εθελοντής Σαμαρείτης, Διασώστης του ΕΕΣ Ιεράπετρας, μέλος στα Δ.Σ. ΣΕΠ Ιεράπετρας της  Οικολογικής Ομάδας, του Ορειβατικού Συλλόγου, και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Creta for Life.
Από το 2010 και μέχρι  σήμερα εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας, με τις Δημοτικές Παρατάξεις του Σήφη Αναστασάκη και του Γιώργου Προιστάκη.
Έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος επί Δημαρχίας Σήφη Αναστασάκη, οπότε  και συμμετείχα στην Εκτελεστική  και Οικονομική επιτροπή του Δήμου μας. 
Υπήρξα επίσης, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Ενιαίας Σχολικής  Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας, και  Αντιπρόεδρος  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου .
Στην παρούσα δημοτική περίοδο , είμαι τακτικό μέλος της Επιτροπής  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ,και του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας.
Τον Απρίλιο 2018, Στις εκλογές του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, ήμουν υποψήφιος εκλέκτορας για το Δ.Σ. και εκλέκτικα πρώτος σε σταυρούς ,μεταξύ των 47 συνυποψήφιων.
Προτίθεμαι να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, στηρίζοντας το συνδυασμό" Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο" με επικεφαλής το ιατρό Αντώνη Πέτρα .
 
45
 
ΝΤΑΡΑΡΑΣ  ΗΛΙΑΣ
 
Είμαι γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1978 στην Καρδίτσα και παντρεμένος από το 2005 με τη Διαλεκτάκη Μαρία του Γεωργίου με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, τη Ράνια και τον Κωνσταντίνο, ηλικίας δέκα και δώδεκα ετών αντίστοιχα. 
Έχω αποφοιτήσει από το Πολυκλαδικό Λύκειο Καρδίτσας και έχω εισαχθεί με πανελλήνιες εξετάσεις στην Αστυνομική Ακαδημία το 1997, όπου αποφοίτησα από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας το 1999. Στη συνέχεια υπηρέτησα σε αστυνομικές  Υπηρεσίες στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Μαγνησία, στη Θεσσαλονίκη, στην Αττική καθώς και δύο χρόνια από το 2008 μέχρι το 2010 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας ως εκπαιδευτής. Επιπλέον έχω εκπαιδευτεί σε διάφορα εξειδικευμένα αστυνομικά αντικείμενα, όπως είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα και η οικονομική αστυνομία. Από το 2010 μέχρι σήμερα υπηρετώ σε αστυνομική Υπηρεσία της Ιεράπετρας.
Από το 1989 ήμουν μέλος της προσκοπικής κίνησης όπου διατέλεσα αρχηγός Ομάδος Προσκόπων στη γενέτειρά μου, αλλά και δύο χρόνια ως αρχηγός Συστήματος στους προσκόπους της Ιεράπετρας. 
Δραστηριοποιούμαι συνδικαλιστικά στον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας από την κατάταξή μου στο Σώμα και διετέλεσα μέλος όλων των συνδικαλιστικών σωματίων στις περιοχές που υπηρέτησα. Στο Λασίθι έχω διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Συμμετέχω στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου μας ως Γενικός Αρχηγός της Ομάδας μπάσκετ της πόλης μας, τον Α.Ο.Ι. Είμαι ένας εκ των εμπνευστών του θεσμού του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Δήμου Ιεράπετρας, διετέλεσα ο πρώτος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του και είμαι απόφοιτος του Ι.Ε.Κ Ιεράπετρας ως προπονητής αθλημάτων με ειδικότητα το μπάσκετ.   
Το 2014 εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας και στη συνέχεια εκλέχθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ, ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤ.Α, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και Περιβάλλον. Το 2017 εκλέχθηκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.
Από το 2018 είμαι φοιτητής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών. 
Στοιχεία  Επικοινωνίας : Τηλέφωνο κινητό : 6973320745, Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : hdararas@hotmail.com          

46
 
Μιχάλης Βιαννιτάκης
 
Είμαι 35 ετών, παντρεμένος με την Μαρία Σέμπρου και έχουμε δύο  παιδιά.
Είμαι τεχνολόγος γεωπόνος και ασχολούμαι με την καλλιέργεια ανθοκομικών ειδών στην Ιεράπετρα.
Η ενασχόληση μου με τα κοινά άρχισε αναλαμβάνοντας την προεδρία στο σύλλογο ανθοπαραγωγών Ιεράπετρας το 200. Από την θέση αυτή,  εκπροσώπησα το σύλλογο σε όλες τις δυναμικές διεκδικήσεις που αφορούσαν το μέλλον του αγροτικού τομέα. 
Παράλληλα, με αυτή μου την ιδιότητα, συμμετείχα ανελλιπώς σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες της περιοχής μας, διεκδικώντας τα αυτονόητα για την συνοχή της κοινωνίας, όπως οι αγώνες για την στήριξη του Νοσοκομείου μας και του ΤΕΙ Ιεράπετρας.
Το 2014 συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ιεράπετρας, με επικεφαλή τον Μανώλη Γερακιανάκη, τον οποίο διαδέχθηκα στο δημοτικό συμβούλιο το 2017.
Ένα χρόνο μετά εκλέχθηκα για την θέση του Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, την οποία κατέχω ως σήμερα.
 Ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία παρέχει χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη όλων των κλάδων.
Στόχος και όραμα μου για την επόμενη δημοτική περίοδο είναι να αξιοποιηθούν όλα αυτά τα εργαλεία ώστε η αγροτική δραστηριότητα της περιοχής μας να κατακτήσει την θέση που της αξίζει σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. 
Η έννοια της "συνεργασίας" πρέπει να γίνει η βάση για την αντιμετώπιση των σημαντικών  προβλημάτων και ζητημάτων, όπως είναι η καθημερινότητα των δημοτών, οι ανάγκες σε ποσότητα και ποιότητα στο νερό, η διατήρηση της πολιτιστικής και εθνικής μας ταυτότητας, η διαχείριση των υπολειμμάτων (αστικών και μη), τα αδέσποτα ζώα, οι ενεργειακές ανάγκες του τόπου μας, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μας, κ.α.
Αυτά πρέπει να μας απασχολήσουν με κύριο ζητούμενο, οι πόλεις και τα χωριά μας να ανακτήσουν στην πράξη την δυναμικότητα που τους αξίζει.
Αξιόλογες ιδέες και προτάσεις, όσο ουτοπικές και αν φαντάζουν αρχικά, μπορούν να δώσουν λύσεις αρκεί να γίνει μέρος της ζωή μας η υλοποίηση τους.
Για αυτό το μέλλον των παίδων μας, της πατρίδας μας, των αξιών μας που μας ενώνουν, καλούμαστε όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σήμερα.
Με αυτές τις σκέψεις σας ζητάω να με στηρίξετε με την ψήφο σας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ως συνοδοιπόρος της παράταξης "Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο" στο πλευρό του Αντώνη Πέτρα να καταφέρουμε όλοι μαζί να πάμε την Ιεράπετρα, τον Μακρύ Γιαλό και τα χωρία μας μπροστά, για ένα καλύτερο μέλλον.
 
47
 
Μαρία Τσιριντάνη  Λαμπράκη
 
Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα είμαι μόνιμος κάτοικος Γρα λυγιας, κόρη του  Κωνσταντίνου Λαμπράκη, από Γρα λυγια και της Αικατερίνης Λαμπράκη το γένος Πετσαγκουράκη από τον Χριστό Ιεράπετρας.Είμαι 58 ετων, έχω δύο παιδιά από τον γάμο μου με τον Μιχάλη Τσιριντάνη του Αντωνίου και της Κλεάνθης ,τον Αντώνη και την Κατερίνα. Επίσης,  έχω δύο εγγονές την Μαρία, η οποία σπουδάζει στο τμήμα οικονομικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και την Χριστίνα ηλικίας 20 και 5 ετών αντίστοιχα . Ακόμα, έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με τα αγροτικά,  είχα επί σειρά ετών οικογενειακή επιχείρηση  καφέ. Τώρα δουλεύω ως ιδιωτική υπάλληλος σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Επί 12 έτη ήμουν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδος του χωριού μου << Αθλητική ένωση Κοτσιφιανης>>  μέχρι  το 2014. Τα τελευταία 3 χρόνια  είμαι στο συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομάδος <<ΑΣΙ Ιεράπετρας>>. Είμαι δραστήριο άτομο αγαπώ τον τόπο μου και ειδικότερα την πόλη μου κι έχω όρεξη να βοηθήσω. Το χόμπι μου είναι η μαγειρική κι η ζαχαροπλαστική. 
Στηρίζω τον Αντώνη Πετρά γιατί πιστεύω σ' αυτόν και στους αξιόλογους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  που τον πλαισιώνουν. Όλοι μαζί μια γροθιά για ένα Δήμο  Πρότυπο! 
 
48
 
ΚΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 
Η Κούλα Αγγελάκη-Αναστασίου κατάγεται από το όμορφο παραδοσιακό χωριό Ανατολή όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Παρατηρώντας τη φύση, γνώρισε τις αξίες των ανθρώπων της υπαίθρου και έμαθε να ζει με τις ανάγκες και τις αγωνίες της ελληνικής αγροτικής οικογένειας.  
Αν και σπούδασε στέλεχος αεροπορικών επιχειρήσεων, εν τούτοις από πολύ νωρίς την κέρδισε το ραδιόφωνο το οποίο υπηρέτησε μέσα από τις συχνότητες του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ανατολικής Κρήτης από το 1982 έως το 1997, με μουσικές, διαφημιστικές και ενημερωτικές εκπομπές. Παρακολουθώντας με επιτυχία σεμινάρια για οργάνωση Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, το 1997 αποφασίζει την ίδρυση της τοπικής εφημερίδας «Ιεράπετρας 21ος αιών» της οποίας ιδιοκτήτης και εκδότης είναι μέχρι σήμερα. Με την ίδια επωνυμία ιδρύει αργότερα τον ομώνυμο Εκδοτικό Οίκο έχοντας στο ενεργητικό του μέχρι σήμερα 35 βιβλία συντοπιτών πνευματικών δημιουργών και συνεχίζει…  
Πιστεύει στον εθελοντισμό και έχει διατελέσει πρόεδρος συλλόγου γονέων, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου, γραμματέας στο Δ.Σ. Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας Ε.Ε.Σ., αντιπρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο ΕΛΕΗΜΩΝ», μέλος του Δ.Σ. συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.
Ως στρατιώτης του Πολιτισμού έχει υποστηρίξει και έχει συμμετάσχει σε πολλές τοπικές και παγκρήτιες πολιτιστικές δράσεις, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ερασιτεχνικού θεάτρου Ιεράπετρας και πρωτεργάτης μαζί με άλλους 12 εκπροσώπους του πολιτισμού στην ίδρυση της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων που σήμερα αριθμεί 170 μέλη.
Με την ιδιότητα της δημοσιογράφου, παρακολουθεί  καθημερινά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του δήμου μας. Η εμπειρία της με τα κοινά, της δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να ιεραρχεί προτεραιότητες με γνώμονα την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της. Θεωρεί πως οι προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, μας υποχρεώνουν να αναδείξουμε τον πλούτο μας με όλα τα σύγχρονα μέσα και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως Δήμος με τις αμέτρητες περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, τις απέραντες παραλίες μας, τα τεράστια αποθέματα πολιτιστικής κληρονομιάς των χωριών μας και τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα ιδιαίτερα στο χώρο των κηπευτικών, με τις εναλλακτικές καλλιέργειες. 
Με σωστή οργάνωση, συλλογική δουλειά, με θέληση και αποφασιστικότητα, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, και τη σύνθεση ιδεών και προτάσεων πιστεύει πως ο Δήμος Ιεράπετρας μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και τις ανάγκες των δημοτών κάθε ηλικίας και αντίληψης. 
Ανταποκρίνεται στην πρόταση – πρόκληση του Αντώνη Πετρά και συμμετέχει ως υποψήφια στο συνδυασμό του πιστεύοντας πως αποτελεί μια αξιόπιστη πρόταση για το Δήμο μας και συντάσσεται μαζί με όλη την ομάδα των συνεργατών στον όμορφο αγώνα για την Ιεράπετρα που μας αξίζει, για ένα ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.
Η Κούλα Αγγελάκη-Αναστασίου είναι μητέρα δυο παιδιών και γιαγιά μιας γλυκύτατης εγγονής. 

49
 
Κατερίνα Παπάζογλου του Παναγιώτη και της Μαρίας
 
Γεννήθηκα το 1991 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Από το 2016, που επέστρεψα στην Ιεράπετρα μετά το πέρας των σπουδών μου, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον ξενοδοχειακό κλάδο και την εστίαση, γενικότερα. Μιλάω άπταιστα αγγλικά και έχω βασικές γνώσεις γερμανικών και γαλλικών.
Θεωρώ τον εαυτό μου ευαισθητοποιημένο ως προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το περιβάλλον και τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα και μη). Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί με τα κοινά πιο πριν, μιλώντας με τον Αντώνη Πετρά και βλέποντας τους υπόλοιπους συνδημότες-συνυποψηφίους μου, ως αξιόλογα άτομα αποφάσισα να πάρω μέρος στις φετινές εκλογές με σκοπό να δημιουργηθεί ένας Δήμος Πρότυπο για εμάς, τους νέους και τα παιδιά μας.
 
50
 
ΚΑΡΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 
Γεννήθηκα το1951 στο Κυριάκι Βοιωτίας, κατοικώ στον Κουτσουρά από το 1997. Είμαι απόφοιτος Τεχνικών σχολών και επί 25 χρόνια υπηρέτησα στην Αστυνομία Πόλεων.
Εκλέχθηκα το 2006 Δημοτικός σύμβουλος  στον τότε Δήμο Μακρύ Γιαλού και υπηρέτησα τον θεσμό του Αντιδημάρχου για δύο χρόνια. Τα δύο τελευταία χρόνια υπηρετώ ως τοπικός σύμβουλος την κοινότητα  Σταυροχωρίου.
Στηρίζω, συμμετέχοντας στην παράταξη¨ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ¨  τον Αντώνη Πετρά, με θέληση και όραμα,  για ένα καλύτερο Δήμο.