5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου: Δηλώστε συμμετοχή για το λάδι σας

3:45 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019
03:03 μ.μ. - Παρ, 15/45/2019
Image: 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου: Δηλώστε συμμετοχή για το λάδι σας

Παράγετε ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας; Μη χάσετε την ευκαιρία για συμμετοχή στο διαγωνισμό

Έρχεται ξανά ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (5rd Cretan Olive Oil Competion) από 22 έως 24 Μαρτίου 2019 στο Ρέθυμνο.
 
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού αφορούν στο τυποποιημένο Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας & Βιολογικής Καλλιέργειας.
 
Η αξιολόγηση των δειγμάτων, από την κριτική επιτροπή, θα διαρκέσει δύο ημέρες (22 & 23 Μαρτίου) ενώ την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.
 
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση στην σελίδα www.cretanooc.org και να στείλουν τα δείγματα στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «ΕΝΩΣΗ» και με ημερομηνία αποστολής μέχρι και την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.
 
Η φετινή διοργάνωση, υλοποιείται για ακόμα μία φορά, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιολάδου στη Κρήτη:
 
* Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
 
* Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης
 
* Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
 
* Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου
 
* ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου
 
* Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
 
* Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.
 
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.
 
Επίσης η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σύμφωνα με το neakriti.gr, πραγματοποιούν ενημερωτική ημερίδα για τον ελαιοκομικό κλάδο και την Κρητική Διατροφή με θέμα: «Ο ρόλος του ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή. Τρόποι στήριξης και προώθησης του», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στις 17:30, στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο.
 
Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των παραγωγών και τυποποιητών καθώς και όλων όσων ενδιαφέρονται για την ελιά και το ελαιόλαδο καθώς και για την κρητική διατροφή & κουζίνα.