50 κενά παραμένουν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Λασιθίου μετά την Β΄ Φάση

9:06 π.μ. - Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019
09:09 π.μ. - Δευ, 30/06/2019
Image: 50 κενά παραμένουν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Λασιθίου μετά την Β΄ Φάση

Αποτελεί κοινή απορία όποιου εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με την εκπαίδευση: «Γιατί δεν καλύπτονται ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ;»

Με την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης και μετά τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας και της  περιοδεύουσας  στα κανάλια υφυπουργού κ Ζαχαράκη περιμέναμε ότι θα καλυφτούν οι ανάγκες που είχαν απομείνει στα σχολεία μας και θα ξεκινούσε, έστω και αρχές Οκτώβρη, κανονικά η λειτουργία των σχολείων. Οι εξαγγελίες περί κάλυψης όμως διαψεύδονται πλήρως από τη Β’ φάση προσλήψεων αφού στο Νομό Λασιθίου δεν καλύφθηκαν ούτε τα μισά κενά. Είναι γνωστό σε όλους ότι το σχολείο δεν λειτουργεί χωρίς ειδικότητες. Η Οι προσλήψεις ειδικοτήτων ήταν σχεδόν μηδενικές στην Β΄ φάση με αποτέλεσμα τα σχολεία να συνεχίσουν να υπολειτουργούν. 
 
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε φάση πρόσληψης αναπληρωτών και να καλύψει το σύνολο των κενών. Οι τοπικοί βουλευτές να πάρουν επιτέλους θέση μπροστά στην ανεύθυνη στάση του Υπουργείου Παιδείας που αφήνει υποστελεχωμένα τα σχολεία του Νομού Λασιθίου. Τα σχολεία δεν βολεύονται με λιγότερους  εκπαιδευτικούς.  
 
Αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική απόφαση η μη κάλυψη όλων των κενών από την Α΄ Φάση. 
 
Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. 

image

 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Αλεξάκης & Γιάννης Πασπαράκης, Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου