5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των νοσοκομείων του νησιού από την Περιφέρεια Κρήτης

10:03 π.μ. - Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Τετ, 15/03/2020

Σημαντική δωρεά προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τα νοσοκομεία της Κρήτης με στόχο την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής τους στο πλαίσιο της συνδρομής της Περιφέρειας Κρήτης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξηγώντας πως η Περιφέρεια Κρήτης που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έχει υιοθετήσει σχετική πρόταση και το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους ή και ευρωπαϊκούς πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο θα έρθει ως πρόσθετη χρηματοδότηση μετά το ένα ( εκατομμύριο ευρώ που διατέθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Κρήτης προς την 7η ΥΠΕ για την αντιμετώπιση αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη καταβάλλει το αντίτιμο για 20 αναπνευστήρες από την Κίνα, οι οποίοι θα παραληφθούν το επόμενο διάστημα.

Σημείωσε δε, πως εκτός από τις 200.000 μάσκες που διέθεσε η Περιφέρεια Κρήτης, τις επόμενες μέρες καταφθάνει πρόσθετο υλικό, ως δωρεά από την επαρχία Χαϊνάν της Κίνας, το οποίο θα περιλαμβάνει 50.000 απλές μάσκες αλλά και 3.000 ενισχυμένες..

neakriti.gr