45χρονος διακινούσε λαθραίο καπνό σε περιοχές του Λασιθίου

7:51 π.μ. - Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016
07:11 π.μ. - Πέμ, 17/51/2016
Image: 45χρονος διακινούσε λαθραίο καπνό σε περιοχές του Λασιθίου

Οι άνδρες του Τ.Α.Ε. χάλασαν τα σχέδια του Έλληνα λαθρέμπορου - Βρέθηκαν πάνω του σχεδόν 2,5 κιλά «εμπορεύματος»

Χάλασαν τα σχέδια ενός 45χρονου Έλληνα λαθρέμπορου οι άνδρες του Τ.Α.Ε. Λασιθίου που τον σταμάτησαν τυχαία για έλεγχο στον Άγιο Νικόλαο και διαπίστωσαν ότι ήταν «φορτωμένος» με αυτοσχέδιες σακούλες οι οποίες περιείχαν αδασμολόγητο καπνό που σκόπευε να πουλήσει σε περιοχές του Λασιθίου.
 
Οι έξι συσκευασίες χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, που είχαν συνολικά μέσα καπνό βάρους δυο κιλών και 276 γραμμαρίων, κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Αγίου Νικολάου για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
 
*** Με την ίδια κατηγορία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων ένας 38χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη στα Τρίκαλα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όταν βρέθηκαν στην κατοχή του δύο νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο καπνό συνολικού βάρους ενός κιλού και 52 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης. Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε και εστάλη στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των φόρων και δασμών.

protothema.gr