Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Επισκοπή Ιεράπετρας

3:17 μ.μ. - Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019
03:03 μ.μ. - Τρί, 05/17/2019
Image: Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Επισκοπή Ιεράπετρας

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μέσα στην αναστάσιμη και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα του Πάσχα πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 3 Μαΐου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Επισκοπής Ιεράπετρας

 
Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μέσα στην αναστάσιμη και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα του Πάσχα πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 3 Μαΐου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Επισκοπής Ιεράπετρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.
 
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για την Υπεραγία Θεοτόκο ως Ζωηφόρο Πηγή που αναβλύζει πλήθος ιαμάτων και αναφέρθηκε στην ιστορία του Αγιάσματος της Μονής της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινουπόλεως και στα θαύματα που επιτελούνται από την ανάβλυση του θαυματουργού ύδατος-αγιάσματος της πηγής του «Μπαλουκλί». 
 
Στην πανήγυρη του ναού έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι των Ενοριών Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Κάτω Χωριού Οικονόμος Παντελεήμων Καββουσανός και Επισκοπής Ιερεύς Ευάγγελος Γκιάλπης, έψαλε χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιω. Αρώνη, και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο δημ. σύμβουλος κ. Αντ. Πετράς και ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμαν. Πετάσης.
 
 
ierapitnissitias.blogspot.com