40 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 15νθημερο στην Ιεράπετρα - Πάνω από 9.500 οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο

10:16 π.μ. - Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021
10:05 π.μ. - Τετ, 05/16/2021
Image: 40 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 15νθημερο στην Ιεράπετρα - Πάνω από 9.500 οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο

Ο Αναπληρωτής Διοικητής Μανώλης Καλλιονάκης στον Ηχώ 99,8

Τα στοιχεία για τα κρούσματα στην Ιεράπετρα το τελευταίο 15νθήμερο αλλά και για την πορεία εμβολιασμού του πληθυσμού δίνει μιλώντας  στον Ηχώ 99,8 ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου  κ. Μανώλης Καλλιονάκης. Όπως είπε έχουν καταγραφεί περίπου 40 κρούσματα, επιβεβαιωμένα με μοριακό τεστ. Για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 102. Σήμερα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και στη μονάδα covid νοσηλεύονται 9 ασθενείς η κατάσταση της υγείας των οποίων είναι  σχετικά καλή  και δεν υπάρχει κάποιος ασθενής διασωληνωμένος. Υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας 27 ατόμων στην συγκεκριμένη κλινική,  ανέφερε ο κ. Διοικητής.

Πρόσθεσε ότι έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις για να προχωρήσουν στη λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας απαιτείται όμως να γίνουν κάποιες ακόμη διαδικασίες αλλά και  χωροταξικές αλλαγές. Ήδη πάντως υπάρχει ένα έτοιμο κρεβάτι για τη ΜΑΦ ενώ έχει εγκριθεί κονδύλι από το Υπουργείο για τρία ακόμα κρεβάτια.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού υπάρχει μια πολύ καλή ροή και ήδη πάνω από 9.500 πολίτες έχουν εμβολιαστεί από τις 3 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν στο Νοσοκομείο. Από σήμερα ωστόσο ξεκινά μια ακόμα εμβολιαστική γραμμή για το εμβόλιο  Johnson & Johnson και μάλιστα σήμερα θα γίνουν 49 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο βάσει των ραντεβού που έχουν κλειστεί.

Ο κ. Καλλιονάκης κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το εάν υπάρχουν κρούσματα ή  διασπορά από τις επαφές του Πάσχα αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα. Οπότε μεγάλη προσοχή και τήρηση μέτρων, τόνισε ο κ. Διοικητής