3ο Βραβείο Ποίησης για το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας - Ο Διευθυντής Χ. Ψαρουδάκης στον Ηχώ 99,8

12:30 μ.μ. - Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022
12:05 μ.μ. - Παρ, 20/30/2022
Image: 3ο Βραβείο Ποίησης για το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας - Ο Διευθυντής Χ. Ψαρουδάκης στον Ηχώ 99,8

Βραβεύτηκαν οι μαθήτριες Ελένη Λιανάκη (Β2) και Μαρίνα Πυθαρούλη (Γ4) που έγραψαν για τον Ποντιακό Ελληνισμό υπό την καθοδήγηση του καθηγητή θεολόγου Δ. Χοϊλού

Το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Ποιήματα» στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΠΔΕ Σερρών με θέμα: «ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ». Το πρόγραμμα τελεί υπο την αιγίδα της Ελληνικής επιτροπής για την UNESCO.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 136 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια (Αυστραλία). Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν περίπου 7.000 με 1100 μαθητικές δημιουργίες με την καθοδήγηση και εποπτεία 350 εκπαιδευτικών.

Από το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας βραβεύτηκαν δύο (2) από τους πέντε(5) συμμετέχοντες μαθητές. Η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας Μαρίνα Πυθαρούλη και η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, Ελένη Λιανάκη έγραψαν για τις ανάγκες του παραπάνω διαγωνισμού έμμετρο κείμενο (μαντινάδα) με κύριο θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Τα κείμενα των μαθητριών ενθουσίασαν την επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού και αξιολογώντας το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν τα παιδιά μέσα από τα κείμενά τους και την πρωτοτυπία των κειμένων τους απένειμε σε αυτές το τρίτο βραβείο για την κατηγορία ποίημα.

Την εποπτεία και καθοδήγηση για τις μαθητικές δημιουργίες καθώς και τη φροντίδα της συμμετοχής στον διαγωνισμό είχε ο καθηγητής Θεολόγος κ. Δημήτριος Χοϊλούς.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η καλλιέργεια ενδιαφέροντος για την παράδοση του τόπου μας και η ανάπτυξη και διατήρηση της ιστορικής μνήμης γύρω από το γεγονός της Ποντιακής Γενοκτονίας. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ενθάρρυνε τη διαρκή και ενεργό συμμετοχή των μαθητών στην τέχνη και στον πολιτισμό με άξονα την ελληνική πολιτιστική ταυτότητα

Η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως το Ελληνικό δημόσιο σχολείο είναι σε θέση να συμβάλλει ενεργά στην δημιουργία στάσεων ζωής χρήσιμες για την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του νέου μέσα στον 21ο αιώνα. Η παραπάνω δράση αναδεικνύει την συμβολή του σχολείου στην καλλιέργεια ιστορικού και πολιτιστικού γραμματισμού.

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων επιθυμεί να συγχαρεί τις μαθήτριες για την επιτυχία τους και να ευχαριστήσει τον συνάδελφο εκπαιδευτικό που συνέβαλε σε ακόμα μία επιτυχία του σχολείου μας.

Μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Διευθυντής για τη σημαντική αυτή διάκριση, ευχόμενος στη συνέχεια καλή επιτυχία στις εξετάσεις: