Ξεκινούν τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές Δημοτικού

12:56 μ.μ. - Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Παρ, 27/56/2020
Image: Ξεκινούν τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές Δημοτικού

Υπ. Παιδείας και ΕΡΤ ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο ακόμη και μαθητές που δεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι, ή έχουν πρόβλημα με το δίκτυο να βοηθηθούν και να μην χάσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Στο αίτημα πολλών εκπαιδευτικών με και αξιωματούχων από τον χώρο της εκπαίδευσης απαντά το υπ. Παιδείας, κάνοντας πράξη τα μαθήματα από την… τηλεόραση!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, οι μαθητές του Δημοτικού θα μπορούν από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου να παρακολουθούν από την τηλεόραση της ΕΡΤ2 και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας μαθήματα από την… τηλεόραση!

Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από επαφές που είχε η διοίκηση της ΕΡΤ με το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν θα πρόκειται για «Εκπαιδευτική Τηλεόραση», όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά για κανονικό μάθημα, σαν μέσα στην τάξη.

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο μαθηματικά και γλώσσα, τα οποία θα μεταδίδονται στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 και θα έχουν συνολική διάρκεια, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, περί τη 1.30’ έως 2.00 ώρες την ημέρα. Το κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια περίπου μισής ώρας, πρωτογενές υλικό, με δασκάλους από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Σε αυτή τη φάση τα μαθήματα θα είναι εμπέδωσης και επανάληψης, με υλικό το οποίο θα παράγει το υπ. Παιδείας, με εξ ολοκλήρου δικές του υποδομές, καθώς η ΕΡΤ δεν είχε διαθέσιμο τεχνικό προσωπικό να διαθέσει.

Στη συνέχεια τα μαθήματα θα είναι διαθέσιμα από την ΕΡΤ, μέσω της ιστοσελίδας της και μέσω της υβριδικής ΕΡΤ- on demand στην οθόνη της τηλεόρασης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμιση των υβριδικών καναλιών της ΕΡΤ και κυρίως για την πληροφόρηση σχετικά με τον συντονισμό των υβριδικών καναλιών από τους τηλεθεατές, ώστε να έχουν δωρεάν πρόσβαση, όχι μόνο στα μαθήματα, αλλά και σε αρχειακό υλικό, σε διαθέσιμες ταινίες και σειρές και σε ενημερωτικές εκπομπές.

infokids