Ξεκινούν οι μαζικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

10:17 π.μ. - Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021
10:01 π.μ. - Κυρ, 31/17/2021
Image: Ξεκινούν οι μαζικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

Στις 5 το απόγευμα θα ελεγχθούν 150 παιδιά από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας - Τη Δευτέρα τα μοριακά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας

Κύκλος μαζικών ελέγχων με την πραγματοποίηση μοριακών τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού ξεκινά σήμερα Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο, σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η διασπορά του ιού στην περιοχή του Λασιθίου.

Στις 5 το απόγευμα, όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, θα ελεγχθούν περίπου 150 παιδιά, των οκτώ υπολοίπων τμημάτων του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Αμμούδας. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα είχαν ελεγχθεί τα βρέφη και τα νήπια των τριών τμημάτων του σταθμού όπου βρεθήκαν θετικοί οι βρεφονηπιοκόμοι.

Εξάλλου, στις 9:00 το πρωί της Δευτέρας θα ελεγχθούν στο ΡΕΞ τα παιδιά των τμημάτων του 1ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου όπου εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα. Στη συνέχεια, στις 13:30 της ίδιας ημέρας θα ελεγχθούν και οι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων σχολείων.

Σύμφωνα με την Επόπτρια Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στο Λασίθι Αθηνά Καρπούζη, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να γίνουν και τα μαζικά rapid test στον πληθυσμό με τη μέθοδο του drive through (μέσα από το αυτοκίνητο).

Η διαδικασία θα γίνει στο χώρο πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Η διαδικασία θα γίνει με τη συνδρομή της 7ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας- Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, δύο κλιμακίων του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Περιφερειακής Ενότητας Ηράκλειου, καθώς και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Cretalive