Ξεκίνησε το ΟΣΔΕ στην ΕΑΣ Ιεράπετρας - Καταληκτική ημερομηνία η 15η Ιουνίου

10:58 π.μ. - Τρίτη, 24 Μαΐου 2022
10:05 π.μ. - Τρί, 24/58/2022
Image: Ξεκίνησε το ΟΣΔΕ στην ΕΑΣ Ιεράπετρας - Καταληκτική ημερομηνία η 15η Ιουνίου

Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος ο Μπάμπης Δραγασάκης, στον Ηχώ 99,8

Τα νεότερα αναφορικά με την αίτηση ΟΣΔΕ για την επιδότηση ελαιολάδου μετέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Μπάμπης Δραγασάκης. Όπως είπε, ενώ αρχικά είχαν χαιρετήσει θετικά την υπουργική απόφαση να περνά όλη αυτή η διαδικασία μέσω του gov.gr ώστε να μην υπάρχουν μεσάζοντες , παρόλα αυτά φαίνεται ότι η προετοιμασία για να εφαρμοστεί αυτό, δεν ήταν η κατάλληλη. Με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και την ανασφάλεια των δικαιούχων.

Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις. Όσοι κάνουν αίτηση έως 15 Ιουνίου και την οριστικοποιήσουν θα έχουν τη δυνατότητα λήψης της προκαταβολής. Αλλιώς η προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό θα δοθούν στην τελική εκκαθάριση. Η φετινή χρονιά θεωρείται καθοριστική για την επόμενη προγραμματική περίοδο της νέας ΚΑΠ. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία , τις εκτάσεις και τις καλλιέργειες που θα δηλωθούν φέτος , θα χρηματοδοτείται η Ελλάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Άρα θα πρέπει όλοι να προσέλθουν να κάνουν τη δήλωσή τους, με σωστά στοιχεία, τεκμηριωμένα για να μην χαθούν χρήματα από την περιοχή.

Η ΕΑΣ Ιεράπετρας είναι έτοιμη, συνεργάζεται με την Ένωση Σητείας και είναι στη διάθεση των παραγωγών για την δήλωση και την εξυπηρέτησή τους, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Ο οποίος μετέχει πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο του τριτοβάθμιου οργάνου Ενώσεων και Συνεταιρισμών από την Ελλάδα, με την ονομασία «Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος – Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Όπως εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, ο σύνδεσμος εκπροσωπεί μικρούς κυρίως συνεταιρισμούς με μικρούς τζίρους. Συμμετέχουν 120 συνεταιριστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα . Μέχρι τώρα ο Σύνδεσμος λειτουργούσε με προσωρινή Διοίκηση. Πρόσφατα έγιναν οι εκλογές και προέκυψε το 17μελές Δ.Σ. στο οποίο εκλέχθηκε και ο ίδιος . Σύντομα θα γίνει η σύσταση σε σώμα και θα καθοριστεί το πλαίσιο δράσεων που θα αναπτυχθούν.