Ξεκίνησε το έργο για την κατασκευή του ύφαλου κυματοθραύστη στην πόλη της Ιεράπετρας

12:25 μ.μ. - Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
12:05 μ.μ. - Κυρ, 09/25/2021
Image: Ξεκίνησε το έργο για την κατασκευή του ύφαλου κυματοθραύστη στην πόλη της Ιεράπετρας

Έργο προϋπολογισμού 2.195.000€

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Τεχνικών έργων και Πρώην Αντιδήμαρχου, κ. Μανόλη Λουτσέτη, της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κας Φωτεινής Γιαννάκη-Πολίτη, του Επιβλέποντος Μηχανικού του έργου, κ. Γεώργιου Ψαρρού, των μελετητών, κ. Δημητρίου Ρομπογιαννάκη και κ. Ιωάννη Παρασύρη και του εκπροσώπου του αναδόχου του έργου «Εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας», προκειμένου να διευθετηθούν σχετικές λεπτομέρειες του έργου και να προχωρήσει απρόσκοπτα χωρίς καθυστερήσεις.

Στο έργο προϋπολογισμού 2.195.000€ προβλέπεται η τεχνητή αναπλήρωση της ακτής 300 μέτρων καθώς και η κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη 330 μέτρων, ώστε να προστατευτεί και να αποκατασταθεί  η διαβρωμένη ακτογραμμή από το σχολικό παραλιακό συγκρότημα της Ιεράπετρας, μέχρι την προβλήτα που δένουν τα ημερόπλοια.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών και τους συνεργάτες του επισκέφτηκαν για επιτόπιο έλεγχο τον χώρο στην προβλήτα της Ιεράπετρας που έχει διαμορφωθεί για να αποτελέσει εργοτάξιο, ώστε να ενημερωθούν από τον εκπρόσωπο του εργολάβου του έργου για τις εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση του ύφαλου κυματοθραύστη που έχουν ξεκινήσει.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υπογράμμισε τα εξής: «Ένα μεγάλο έργο μείζονος σημασίας για την πόλη της Ιεράπετρας ξεκινά να υλοποιείται.

Έπειτα από περίπου σαράντα έτη η Ιεράπετρα σύντομα θα έχει και πάλι την παλιά αμμώδη παραλία, η οποία προσέλκυε πλήθος κόσμου τα παλαιότερα χρόνια.

Η κατασκευή του ύφαλου-κυματοθραύστη και η αναπλήρωση της παραλίας όχι μόνο θα προστατεύσει την παράκτια ζώνη, αλλά θα ενισχύσει την τοπική οικονομία μέσω της τουριστικής ανάπτυξης που αναμένεται να είναι αυξημένη.

Με προγραμματισμό και συντονισμένες προσπάθειες στοχεύουμε στην πλήρη αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία της περιοχής, όπως είχαμε υποσχεθεί.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το πρώτο και σημαντικότερο έργο στο σημείο και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Στόχος μας είναι η γρήγορη αποπεράτωση του έργου, ώστε να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατόν στους δημότες της Ιεράπετρας».