Ξεκίνησε η άσκηση "Μίνωας" για την αντισεισμική προστασία της Κρήτης

12:53 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Πέμ, 15/53/2024

Στ. Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης διαχρονικά στηρίζει πρωτοβουλίες για την αντισεισμική προστασία»

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην άσκηση επί χάρτου «ΜΙΝΩΑΣ 2024»

«Η Περιφέρεια Κρήτης διαχρονικά στηρίζει πρωτοβουλίες για την αντισεισμική προστασία και δεν εφησυχάζει», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας την άσκηση επί χάρτου, η οποία διεξάγεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

hxonews

«Σε ό,τι αφορά τα φυσικά γεωδυναμικά φαινόμενα και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών τους, βελτιώνουμε συνεχώς το βαθμό ετοιμότητας όλων μας, για την προστασία όλων των Κρητικών και των επισκεπτών του νησιού», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

hxonews

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου για την αντιμετώπιση μεγάλου Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων, που διοργανώνουν το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας. Η άσκηση με τίτλο: «ΜΙΝΩΑΣ 2024» πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης σε δύο φάσεις. Η πρωτη στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2024 επί χάρτου και η δεύτερη στις αρχές Απριλίου του 2024 στο πεδίο.

hxonews

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, ύστερα από την τραυματική εμπειρία του σεισμού στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, η παρουσία των πλέον εξειδικευμένων καθηγητών, των εκπαιδευμένων στελεχών, των σωμάτων ασφαλείας, των στελεχών από Υπουργεία που σχετίζονται με την πολιτική προστασία και των δημοσιών φορέων και οργανισμών, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι έχουμε θέσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας την Πολιτική Προστασία», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

hxonews

Σκοπός της άσκησης είναι να συμβάλλει στη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης στην Κρήτη μέσω της ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό, Περιφερειακό και Κεντρικό Επίπεδο.