Ξεκίνησαν τα μαθήματα του 4ου θερινού Σχολείου Ελληνικής γλώσσας
Διαβάστε τις λεπτομέρειες
Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος του 4ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας, οργανωμένου από το Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας. Μετά από την επιτυχημένη πρώτη περίοδο (11-29 Ιουλίου) με πληθώρα εξωτερικών δραστηριοτήτων, αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 3 ολιγομελή τμήματα, επιπέδου Α2, Β2 και Γ1 στα οποία διδάσκουν καθηγητές ειδικευμένοι στη διδασκαλία της Ελληνικής σε ενήλικες αλλοδαπούς. 16 μαθητές απαρτίζουν τις τρεις τάξεις και θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στις σύγχρονες αίθουσες του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας, Φιλοθέου Α´ 8, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας στην Ιεράπετρα την περίοδο από 05 έως 16 Σεπτεμβρίου 2022.
Οι μαθητές, σε αντίθεση με την περίοδο του Ιουλίου, στην πλειονότητα τους ταξίδεψαν από 8 χώρες της Ευρώπης και θα διαμείνουν στην πόλη μας προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας. Πρώτη μέρα σήμερα και τους καθηγητές και μαθητές υποδέχθηκε, χαιρέτισε και καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ευχόμενος καλά μαθήματα, υγεία και πρόοδο στους συντελεστές και συμμετέχοντες του Θερινού Σχολείου. Συνομίλησε με τους μαθητές και η χαρά ήταν μεγάλη καθώς διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές είναι μαθητές προηγούμενων χρόνων, απόδειξη της επιτυχημένης δουλειάς που παρουσιάζει το διδακτικό προσωπικό του Θερινού Σχολείου αλλά και της φιλοξενίας που προσφέρει η περιοχή μας.
Το πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνει 44 ώρες διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας, τρία ωριαία μαθήματα κρητικών χορών, μια εξόρμηση στη φύση της περιοχής, παρουσιάσεις ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου και επισκέψεις σε χώρους με αρχαιολογικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Ήδη σήμερα, πρώτη μέρα, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν με τη συνοδεία των καθηγητών τους, το Ψηφιακό Μουσείο της Ιεράπετρας και ως επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της περιοχής, ενθουσιάστηκαν με τον νέο και σύγχρονο χώρο ο οποίος αναβαθμίζει την πόλη μας προσφέροντας μια σαφή εικόνα της ιστορίας και της φύσης της περιοχής μας. Η πρώτη μέρα έκλεισε με γεύμα-καλωσόρισμα σε εστιατόριο της πόλης.
Το σχολείο απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν έχουν ως μητρική τους γλώσσα την ελληνική. Με το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί επιδιώκεται η καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας, η επαφή και η γνωριμία με τις τοπικές παραδόσεις, τον πολιτισμό μας και την κρητική φύση, η δημιουργία φίλων της περιοχής μας και του πολιτισμού μας.