Ξεκίνησαν σήμερα οι ασφαλτοστρώσεις στην Ιεράπετρα - Συντάσσονται νέες και για άλλους δρόμους

11:37 π.μ. - Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022
11:07 π.μ. - Δευ, 04/37/2022
Image: Ξεκίνησαν σήμερα οι ασφαλτοστρώσεις στην Ιεράπετρα   - Συντάσσονται νέες και για άλλους δρόμους

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γ. Ασπραδάκης

Ξεκινά σήμερα το έργο της ασφαλτόστρωσης δρόμων στην πόλη της Ιεράπετρας με την αρχή να γίνεται από την οδό Νικηφόρου Φωκά, από το Ταχυδρομείο ως την οδό Κύπρου. Όπως είπε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών σήμερα που επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εργασίες  προέκυψε ένα θέμα με αυτοκίνητα που ο ιδιοκτήτες τους δεν τα απομάκρυναν  παρά τις προειδοποιήσεις. Τόσο ο  ίδιος όσο και η Δημοτική Αστυνομία βρέθηκαν στο σημείο και κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση από  αύριο με φρέζα θα απομακρυνθεί η  παλιά άσφαλτος για να τοποθετηθεί νέα. Συνέστησε  υπομονή στους  περίοικους , οδηγούς δημότες και επισκέπτες, καλώντας τους να ακολουθούν τις οδηγίες και τη σήμανση.  

Πρόσθεσε ότι ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν μεταξύ άλλων στις οδούς, Δημοκρατίας, σε τμήμα της Κύπρου , στην οδό  Παγωμένου , σε τμήμα της Λασθένους, στην οδό Κόρακα και αλλού. Παράλληλα θα ξεκινήσουν σύντομα και άλλες εργολαβίες όπως ασφαλτοστρώσεις  στη Γρα Λυγιά. Επίσης τρέχει μελέτη      για νέες ασφαλτοστρώσεις.

Έργα σε εξέλιξη στην Ιεράπετρα

Ανάπλαση Λασθένους

Ο κ. Ασπραδάκης  αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη στην πόλη όπως είναι η ανάπλαση στην είσοδο της πόλης κοντά στο Νοσοκομείο που συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Ύφαλος κυματοθραύστης

Αλλά και το έργο του ύφαλου κυματοθραύστη που προχωρά αν και το προηγούμενο διάστημα ο εργολάβος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον γερανό το οποίο ξεπεράστηκε. Ως τώρα, έχει  ολοκληρωθεί ένα τμήμα γύρω στα 170 μέτρα.  Εκτιμάται ότι μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη, ο ύφαλος θα έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα είναι σε συζητήσεις με τον εργολάβο  για  να ξεκινήσει να λειτουργεί  η αντλία η οποία θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου η  άμμος  που έχει συγκεντρωθεί  μπροστά από την Αστυνομία να απλωθεί  σε όλο το μήκος της οδού Μαρκοπούλου,  δηλ. από Αστυνομία ως παραλιακό Γυμναστήριο. Ωστόσο επειδή δεν θέλουν να προκαλέσουν όχληση στη λειτουργία των καταστημάτων της παραλίας , οι εργασίες  ίσως τελικά να ξεκινήσουν    τον Οκτώβρη. Συνολικά το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, ανέφερε.

Αναβάθμιση βιολογικού – Τριτοβάθμια επεξεργασία

Ο κ. Αντιδήμαρχος έκανε αναφορά στην έγκριση χρηματοδότησης  ποσού πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ  μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ιεράπετρας και την επαναχρησιμοποίηση της εκροής για άρδευση, έπειτα από συνεργασία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Γήπεδο Κάτω Χωριού

Τέλος μίλησε για τις εργασίες  στο γήπεδο του Κάτω Χωριού λέγοντας ότι  αυτές προχωράνε, δίνεται έμφαση  σε αυτή τη φάση στο κτίριο για να ακολουθήσει η εκσκαφή του γηπέδου ώστε να τοποθετηθεί ο φυσικός χλοοτάπητας, Υπάρχει απόφασης του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία το γήπεδο παραχωρείται στην ομάδα του ΟΦΙ για 8 χρόνια αλλά θα υπάρχουν και ώρες κοινού.