Ξεκίνησαν εργασίες διαμόρφωσης κλινικής κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:01 π.μ. - Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Πέμ, 19/01/2020
Image: Ξεκίνησαν εργασίες διαμόρφωσης κλινικής κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Στόχος να υπάρχουν διαθέσιμα 35 κρεβάτια και χωριστός χώρος υποδοχής κρουσμάτων

Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης χώρων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε τυχόν περίοδο αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο διαχωρισμός γίνεται στο ισόγειο, στην Παθολογική – Πνευμονολογική κλινική, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αλλά και στον χώρο του πρώην καρδιολογικού γραφείου που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος αυξημένης φροντίδας για διασωληνωμένα περιστατικά.

Στόχος σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής κ. Εμμ Καλιονάκης είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Από τα 19 κρεβάτια που υπάρχουν διαθέσιμα τώρα, ο αριθμός αναμένεται να φτάσει στα 35. Επιπλέον ο Δήμος Ιεράπετρας θα διαθέσει ένα κοντέινερ που θα στηθεί εξωτερικά ώστε να γίνεται η υποδοχή των κρουσμάτων πριν εισέλθουν στο νοσοκομείο.

Οι ενισχύσεις σε ιατρικό προσωπικό 1 παθολόγος1 παιδίατρος και 1 πνευμονολόγος αναμένονται, όπως επίσης και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Θέλουμε να αλλάξουμε και τον Οργανισμό του Νοσοκομείου , εργαζόμαστε σε αυτό, στοχεύοντας να φτάσουμε στις 140 κλίνες στο Νοσοκομείο συνολικά, όπως λειτουργούσε προ κρίσης, σημείωσε ο κ. Καλλιονάκης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλλιονάκη: