Ξεκινά έρευνα από τον ΠΟΥ στην Κίνα για την προέλευση του κορωνοϊού

2:33 μ.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
02:07 μ.μ. - Παρ, 10/33/2020
Image: Ξεκινά έρευνα από τον ΠΟΥ στην Κίνα για την προέλευση του κορωνοϊού

Έρευνα ξεκινά στην Κίνα από προπαρασκευαστική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή προέλευσης του κορωνοϊού

Την έρευνα ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΠΟΥ λέγοντας ότι τα άτομα που μεταβαίνουν στην Κίνα είναι εξειδικευμένα στην επιστήμη και την επιδημιολογία των ζώων.

Αυτοί θα συνεργαστούν με Κινέζους επιστήμονες για να καθορίσουν το πεδίο και την διαδρομή της έρευνας, σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη. "Έχουν φύγει, τώρα πετάνε, είναι η προπαρασκευαστική ομάδα που θα επεξεργαστεί το πεδίο" της έρευνας, σημείωσε.

Κατά την ίδια συνέντευξη η Χάρις δήλωσε επίσης ότι ο ΠΟΥ δεν θα διαδραματίσει κανέναν ρόλο στην ανεξάρτητη επιτροπή, την οποία ανακοίνωσε χθες ότι θα συστήσει για να εξετάσει τον συνολικό χειρισμό της πανδημίας. "Από δω και πέρα απέχουμε τελείως" από την όλη διαδικασία, τόνισε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τον χειρισμό εκ μέρους του της πανδημίας της Covid-19 και την απάντηση που δόθηκε από τις κυβερνήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ