Ξανά το "πρώτο" κουδούνι στα σχολεία της Ιεράπετρας

10:18 π.μ. - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
10:01 π.μ. - Δευ, 11/18/2021
Image: Ξανά το "πρώτο" κουδούνι στα σχολεία της Ιεράπετρας

Επιστροφή με μέτρα και μάσκες για μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Με μάσκες και μέτρα επέστρεψαν οι μαθητές των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της Ιεράπετρας στα σχολεία τους. Όπου υπήρχε δυνατότητα οι μαθητές εισήλθαν από διαφορετικές εισόδους ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Τα παιδιά με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών που τους περίμεναν στην πόρτα κατευθύνονταν απευθείας στις τάξεις τους και δεν έγιναν οι πρωινές συγκεντρώσεις στον αύλειο χώρο όπως άλλωστε ίσχυε και από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

hxonews

Προληπτικά έγιναν Rapid test σε εκπαιδευτικούς που είχαν μεταβεί εκτός νομού τις ημέρες των διακοπών και επέστρεψαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμαις κεπάιδευσης « Μαρία Λιουδάκι» που μίλησε στον Ηχώ 99,8 έγιναν 65 τεστ και βγήκαν όλα αρνητικά. Αυτό που ζητούν πάντως είναι προσωπικό καθαριότητας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , Γυμνασίων και Λυκείων που προς το παρόν είναι κλειστά καθώς τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση, να διατεθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα και να καλυφθούν οι ανάγκες. Σημείωσε δε ότι δεν έγινε από την κυβέρνηση διάλογος με τους εκπαιδευτικούς για το άνοιγμα και δεν ελήφθησαν απαραίτητα μέτρα όπως η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

hxonews

Η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη δήλωσε από πλευράς της ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτό δεδομένου εξάλλου ότι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας πηγαίνουν στα σχολεία για να κάνουν το μάθημα της τηλεκπαίδευσης οπότε θα αναζητηθεί μια μέση λύση. Η κα αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα επιπλέον τεστ σε εκπαιδευτικούς που θα επιστρέψουν σήμερα ή αύριο. Ανέφερε ακόμη ότι τα σχολεία είναι εφοδιασμένα με απολυμαντικά και αντισηπτικά. Επιπλέον είπε ότι παραδόθηκαν και νέες μάσκες στα σχολεία.