Ξανά άστεγος ο 81χρονος - «Μπράβοι και αστυνομικοί» τον πέταξαν έξω από το σπίτι

10:36 π.μ. - Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023
10:07 π.μ. - Τετ, 05/36/2023
Image: Ξανά άστεγος ο 81χρονος - «Μπράβοι και αστυνομικοί» τον πέταξαν έξω από το σπίτι

Εξοργιστική εξέλιξη σημειώνεται στο δράμα του 81χρονου με αναπηρία στη Χαλκιδική, ο οποίος βρισκόταν άστεγος για 56 μέρες αφού του πήραν το σπίτι σε πλειστηριασμό, παρά την τελευταία απόφαση δικαστηρίου που ακύρωσε τη διαδικασία και του έδωσε ξανά τη στέγη του -έστω και προσωρινά.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στην τηλεόραση του Kontra, μπράβοι και αστυνομικοί εισέβαλαν μαζί με τον αγοραστή στο σπίτι του «με το έτσι θέλω» και πέταξαν έξω τον ίδιο και την οικογένεια του με τη βία, παρόλο που βρίσκεται σε ισχύ η δικαστική απόφαση που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο δικηγόρος του. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι χτύπησαν την κόρη του και του έσπασαν το αναπηρικό καροτσάκι εκτοξεύοντας παράλληλα απειλές.

Ο 81χρονος με 81% ποσοστό αναπηρίας αναγκάζεται να μείνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στη βεράντα του σπιτιού με την 80χρονη σύζυγό του, -όπως έκανε την πρώτη φορά που έγινε εκκένωση-, με την τύχη του να βρίσκεται στον αέρα αυτή τη στιγμή και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης για οριστική ακύρωση του πλειστηριασμού, έπειτα από αίτημα που υπέβαλλε.

Όπως ανέφερε χθες το βράδυ, «είχαμε ένα δικαστήριο για αυτή την υπόθεση, που "πήρε αναβολή". Και αυτοί κατευθείαν, ήρθαν, παραβίασαν πάλι τις πόρτες, μας πέταξαν έξω. Με τέσσερις μπράβους, με καμιά δεκαπενταριά αστυνομικούς, μπήκαν μέσα και μας πέταξαν έξω. Παραβίασαν τις πόρτες, άλλαξαν τις κλειδαριές και μας πέταξαν έξω. Μπήκαν μέσα, έκαναν και καταγραφή στο σπίτι».

Κατήγγειλε μάλιστα τη βία που ασκήθηκε εις βάρος του ίδιου και των μελών της οικογένειάς του κατά την έξωση: «Χτύπησαν την κόρη μου, έσπασαν το αναπηρικό μου αμαξίδιο... έλεγαν θα μας πάνε για αυτόφωρο. Λέω "έχετε καμιά εισαγγελική παρέμβαση να μπείτε μέσα στο σπίτι; Με ποιο δικαίωμα;". Τίποτα, με το "έτσι θέλω". Ανάπηρος 81 χρονών με 81% αναπηρία. Και η γυναίκα μου 80 χρονών, τετραμελής οικογένεια είμαστε, μας πετάξαν έξω πάλι σήμερα. Τώρα είμαστε στο μπαλκόνι...».

Όπως έχει αναφέρει ο ηλικιωμένος, του παίρνουν το σπίτι επειδή μπήκε εγγυητής σε ληξιπρόθεσμο δάνειο του γιου του.

Η πρώτη έξωση έγινε στις 4 Μαΐου με επιχείρηση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ.

efsyn.gr