395.000 € για ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Ιεράπετρας

2:47 μ.μ. - Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
02:04 μ.μ. - Τρί, 23/47/2019
Image: 395.000 € για ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Ιεράπετρας

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ιεράπετρας για αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΜΑΡΚΟΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ» και χρηματοδοτείται με το ποσό των 395.000 ευρώ

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ιεράπετρας για αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΜΑΡΚΟΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ» και χρηματοδοτείται με το ποσό των 395.000 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων - Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

image
 
Η σημασία του έργου είχε παρουσιαστεί από τις δημοτικές αρχές κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη στην Ιεράπετρα, και εντάχθηκε στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
 
Συνολικά πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με 60  εκατ. ευρώ, 58 έργα σε όλη την Ελλάδα. Τα 51 αφορούν σε προτάσεις παρεμβάσεων ενεργειακής απόδοσης σε κλειστά γυμναστήρια προϋπολογισμού 55.6 εκατ €  και 7 σε προτάσεις που αφορούν σε ανοικτά κολυμβητήρια προϋπολογισμού 4,8 εκατ. €. 
 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΜΑΝΟΛΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ