Συλλυπητήρια για το θάνατο του Μιχάλη Μυγιάκη

6:09 μ.μ. - Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
06:01 μ.μ. - Τετ, 24/09/2018
Image: Συλλυπητήρια για το θάνατο του Μιχάλη Μυγιάκη

από το Σύριζα Λασιθίου

Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας μεταπολιτευτικά.
Πρωτεργάτης και εγγυητής της συνεργασίας και της συνεννόησης, αγωνιστής της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης, κόντρα στο κλίμα της εποχής του, με μοναδικό στόχο την πρόοδο της πόλης μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, τον αξίωσαν να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των δημοτών πέρα από παραταξιακές προτιμήσεις.
Η διοίκησή του στον Δήμο με ήθος, εντιμότητα, ειλικρινή κατανόηση και συμπαράσταση στο πρόβλημα του κάθε δημότη άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη στην κοινωνία της πόλης μας.
Επί των ημερών του, μεταξύ των πολλών άλλων, δημιουργήθηκαν πρωτοποριακοί για την εποχή τους πολιτιστικοί θεσμοί που χρόνια τώρα συντροφεύουν εμάς και τους επισκέπτες μας στα όμορφα Γεραπετρίτικα καλοκαίρια.
"Υπάρχει σήμερα βαθιά ανάγκη για μια γνήσια ψυχαγωγία του λαού μας. Χορτάτοι από το τσιμέντο, το πλαστικό και τα σήριαλς ψάχνουμε για μια σωστή ψυχαγωγία που μας επιτρέπει από τη μία να ανακαλύπτομε την αληθινή ανθρώπινη ταυτότητά μας και από την άλλη μας ενώνει με τα πάθη των ανθρώπων όλης της γης". Έτσι το μακρινό καλοκαίρι του 1983 έδινε το εναρκτήριο λάκτισμα του θεσμού των ΚΥΡΒΕΙΩΝ.
Η κοινή μας πορεία αποτελεί για μας παράδειγμα και οδηγό στην συνεχή επιδίωξή μας για συνεννόηση και συνεργασίες με στόχο την πρόοδο του τόπου μας.
Εκφράζομε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.