Λήγει την απεργία της η Π.Ν.Ο. τα μεσάνυχτα

2:55 μ.μ. - Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018
02:12 μ.μ. - Σάβ, 01/55/2018
Image: Λήγει την απεργία της η Π.Ν.Ο. τα μεσάνυχτα

Ελαβαν διαβεβαιώσεις, παραμένουν σε ετοιμότητα

Λήγει η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, όπως άλλωστε είχε διαβεβαιώσει ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τους αγρότες της Κρήτης, που βρέθηκαν το μεσημέρι στο γραφείο του στην Αθήνα. Η αντιπροσωπεία των αγροτών του νησιού, αποτελούμενη από μέλη των αγροτικών συλλόγων του Τυμπακίου, της Σητείας και της Ιεράπετρας συναντήθηκε σε καλό κλίμα τον Υπουργό, όπου του παρουσίασαν τα προβλήματα από τον αποκλεισμό του νησιού και έθεσαν το ζήτημα της ναύλωσης πλοίου ασφαλείας, σε περίπτωση που η ΠΝΟ κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της. Ο Υπουργός από την μεριά του, διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο, καθώς η απεργία θα έληγε.
 
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει:
 
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από την 24ωρη απεργιακή της κινητοποίηση, τόσο για το πολυνομοσχέδιο όσο και για τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου, με αιχμή του δόρατος το συνταξιοδοτικό και τις μειωμένες συνθέσεις, αποφάσισε τα ακόλουθα:
 
1. Πρώτα απ’ όλα θεωρεί πρώτιστη υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης.
 
2. Εφιστά την προσοχή στην Κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας μας ότι δηλαδή
 
ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ και είναι πανέτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειασθεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων τους. Πρέπει δε να κατανοήσουν ότι ο ναυτικός κόσμος δεν ζητά τίποτα νέο αλλά απλά αγωνίζεται να διασώσει όσα έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές, που δέχτηκε από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων.
 
Και ναι μεν οι προφορικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις στη χθεσινή σύσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Υφυπουργό Εργασίας, λειτούργησαν προς το παρόν ως κατ’ αρχήν πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα πολύ απέχουν από την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
 
Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού, των μειωμένων συνθέσεων και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις.
 
Αναμένουμε αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινήσεις στα όσα ανέπτυξαν και υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη Διοίκηση, να καθορισθεί η περαιτέρω πορεία μας.
 
Η 24ωρη απεργία μας σηματοδοτεί νέους αγώνες. Από τους ιδίους τους κυβερνώντες εξαρτάται η διάρκειά τους.
 
Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.
 
3. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας έχοντας απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών της και επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ανάλογο θετικό πνεύμα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την λήξη της απεργιακής μας κινητοποίησης, απόψε τα μεσάνυχτα.
 
Παραμένουμε, όμως, σε πλήρη επιφυλακή περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες για την επίλυση των προβλημάτων μας, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις και δεσμεύσεις τους.
 
4. Καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για νέους αγώνες.
 
Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα.
 
Πηγή : pno.gr