Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

11:25 π.μ. - Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017
11:12 π.μ. - Δευ, 18/25/2017
Image: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Tην Kυριακή ΙΑ΄ Λουκά (των Προπατόρων), 17 Δεκεμβρίου, o Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου

Στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο των μακαριστών Ιωάννου Ζουγλάκη και Ελισσάβετ Αυγέρη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.
 
Αμέσως μετά το Ιερό Ευαγγέλιο ο Σεβ. κ. Κύριλλος κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Μεγάλου Δείπνου. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Θεός απευθύνει προσκλητήριο σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους για το μεγάλο δείπνο, που είναι η ατελεύτητη Βασιλεία Του, και η ανταπόκριση είναι προσωπική υπόθεση τους καθενός ξεχωριστά. Προέτρεψε δε να μην προκρίνουμε εμπόδια, όπως οι προσκεκλημένοι της παραβολής, αλλά πάντοτε με προθυμία και σπουδή να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Θεού, στη μετοχή δηλ. στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, χωρίς να παραμένομε προσκολλημένοι στα επίγεια, στις εργασίες μας, στο κυνήγι απόκτησης υλικών αγαθών και υποδουλωμένοι στις αισθήσεις μας.