2.957.695,78€ νέα χρηματοδότηση στον Δήμο Ιεράπετρας για τη συνέχιση της υλοποίησης του μεγαλύτερου έργου της ύδρευσης

12:54 μ.μ. - Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022
12:01 μ.μ. - Πέμ, 13/54/2022
Image: 2.957.695,78€ νέα χρηματοδότηση στον Δήμο Ιεράπετρας για τη συνέχιση της υλοποίησης του μεγαλύτερου έργου της ύδρευσης

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Συγχρόνως με την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του αγωγού από τον Μύρτο έως και την περιοχή Σωπάτες, μήκους 6.298 m, το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, ο Δήμος της Ιεράπετρας, αφού χρηματοδότησε τις απαραίτητες μελέτες, στη συνέχεια υπέβαλε στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του ΥΠΕΣ στις 26.03.2021 αίτηση χρηματοδότησης για τη συνέχεια του έργου «Αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου του Δήμου Ιεράπετρας από τις πηγές Σαρακίνας» που περιλαμβάνει επιγραμματικά:

1.Την αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης μήκους περίπου 4.461,60 μ. από το υφιστάμενο φρεάτιο πιεζοθραύσης στη θέση Πολιανά έως το φρεάτιο διακλάδωσης προς τον οικισμό Μύρτου

2.Την κατασκευή νέας δεξαμενής ωφέλιμου όγκου 1000 κ.μ. σε θέση παρά το υφιστάμενο φρεάτιο πιεζοθραύσης

3.Την ενίσχυση των υφιστάμενων αντλιοστασίων της γεώτρησης Γ3 (γεώτρηση Πολιανών) καθώς και της εφεδρικής Γ3’

4.Την κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού μήκους 439,60 μ. που θα προωθεί το νερό από τις γεωτρήσεις των Πολιανών στην προαναφερόμενη νέα δεξαμενή φόρτισης.

5. Την αγορά του οικοπέδου για την κατασκευή της δεξαμενής.

6. Τις αρχαιολογικές εργασίες.

hxonews

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Η νέα χρονιά ξεκινά με θετικό πρόσημο. Η ένταξη της συγκεκριμένης πρότασης αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη Δημοτική Αρχή. Ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανό Πέτσα, παρουσία του Κυβερνητικού Βουλευτή και Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και αφού αξιολογήθηκε θετικά από την αρμόδια επιτροπή, εντάχθηκε στα χρηματοδοτούμενα έργα του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η έγκριση της πρότασής μας δείχνει τη σοβαρή δουλειά που έγινε από τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους συνεργάτες μου και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σκοπό.

Επιδίωξή μας είναι η άμεση χρηματοδότηση της τρίτης και τελευταίας φάσης για την αντικατάσταση του αγωγού από την Ανατολή έως τον Περιστερά και την πόλη της Ιεράπετρας. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τάχιστα το μεγαλύτερο έργο της ύδρευσης που έχει γίνει ποτέ στον Δήμο μας και να λυθούν προβλήματα υδροδότησης που υπήρχαν για δεκαετίες στις περιοχές του Μύρτου, του Στομίου, της Γρα Λυγιάς, της Νέας Ανατολής, της Βαϊνιάς, του Κεντριού και σε όλη την πόλη της Ιεράπετρας.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, τον αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανό Πέτσα και τον Κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για τη συνεργασία μας και για τη χρηματοδότηση του παραπάνω έργου».