Γαϊτάνης: Καμία απάντηση από τον Υπουργό Σ. Λιβανό στα σοβαρά θέματα που τέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη

8:52 π.μ. - Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
08:02 π.μ. - Παρ, 26/52/2021
Image: Γαϊτάνης: Καμία απάντηση από τον Υπουργό Σ. Λιβανό στα σοβαρά θέματα που τέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας μιλά στον Ηχώ 99,8

Ηαπεργία των ναυτεργατών έληξε, η ζημιά όμως έχει ήδη γίνει καθώς και προϊόντα πετάχτηκαν και οι τιμές επηρεάστηκαν προς τα κάτω. Το ζητούμενο όμως είναι τι θα γίνει σε μια επόμενη απεργία και ποια η ετοιμότητα να γίνουν άμεσα ενέργειες για την διασφάλισης της μεταφοράς προϊόντων. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γαϊτάνης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η ζημιά από την απεργία έχει γίνει και οι συνέπειες από την απεργία είναι ακόμα μπροστά μέχρι να ομαλοποιηθεί η αγορά. Εκείνο που ζητούν είναι, κάθε φορά που ξεκινά μια απεργία, άμεσα να δρομολογείται το πλοίο ασφαλείας για την απρόσκοπτη μεταφορά των προϊόντων. Έτσι και οι ναυτεργάτες θα μπορούν να κάνουν την απεργία τους και οι αγρότες να μεταφέρουν τα προϊόντα τους και να μην καταστρέφονται. Ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας πρέπει να αλλάξει καθώς στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ζητάμε άμεσα δρομολόγηση πλοίου κάθε φορά που εξαγγέλλεται μια απεργία και για αυτό η επικοινωνία και οι συζητήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη είναι και θα είναι συνεχής, τόνισε ο πρόεδρος.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δεν φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς ο Υπουργός δεν ήταν ενήμερος για αρκετά θέματα που τέθηκαν.

Ακολουθεί συνέντευξη:

-

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας μετά την τηλεδιάσκεψη:

«Τηλεδιάσκεψη με Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό»

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την 25/2/2021 με τον ΥπΑΑΤ κ. Λίβανο έπειτα από αίτημα των 4 Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα κ. Χνάρης όπου και συζητήθηκαν , επιπλέον από την λίστα θεμάτων ,ζητήματα μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας.

Αναφορικά με τα θεμάτων που έθεσαν ως βάση διαλόγου οι Αγροτικοί Σύλλογοι, ο Υπουργός ενημερώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης.

Κύρια θέματα της συνομιλίας ήταν η φορολογική αντιμετώπιση των αγροτών, οι αναγκαίες οικονομικές ενισχύσεις λόγω covid-19, εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από Τρίτες Χώρες, ελληνο-ποιήσεις , δασικοί χάρτες, προβλήματα ελαιοκομίας , προβληματισμοί για ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ, κόστος παραγωγής κ.α.

Ο Υπουργός ζήτησε επιπλέον πίστωση χρόνου ώστε να εξετάσει τα ζητήματα και να προβεί στις ανάλογες παρεμβάσεις για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γεν Γραμματέας ΥπΑΑΤ κ. Στρατάκος, ο πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Σελίνου Χανίων Γιώργος Χαλκιάς, ο πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Τυμπακίου Ορφανουδάκης Μανώλης, ο πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Σητείας Τσιφετάκης Γιώργος και ο πρόεδρος του Αγρ. Συλλόγου Ιεράπετρας Γαϊτάνης Γιάννης καθώς και μέλη του προεδρείου.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν στον αγροτικό κλάδο της περιοχής δίνοντας έμφαση σε θέματα που θα επιφέρουν πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Γαϊτάνης Ιωάννης 

Ο Γεν. Γραμματέας

Βιαννιτάκης Μιχαήλ