24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

9:44 π.μ. - Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021
09:05 π.μ. - Πέμ, 20/44/2021
Image: 24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Η ΑΔΕΔΥ «αποφάσισε πολύμορφο αγώνα για να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις

Η ΑΔΕΔΥ «αποφάσισε πολύμορφο αγώνα για να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις , ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις» - Συλλαλητήριο και την Τετάρτη 26/5

Όπως αναφέρεται ακόμα στη σχετική ανακοίνωση, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:

1. Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τις μέρες κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και συγκεκριμένα την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021. Η απόφαση αυτή αποτελεί, ταυτόχρονα, πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Γ.Σ.Ε.Ε., ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.

2. Εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις εξελίξεις.

3. Να γίνουν, τις επόμενες μέρες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαΐου, ώρα 18.00, στα Προπύλαια.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ

left.gr