2.319 χαρτοκιβώτια λαθραία τσιγάρα στο πλοίο που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κίσσαμου

9:38 π.μ. - Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015
09:09 π.μ. - Τετ, 30/38/2015
Image: 2.319 χαρτοκιβώτια λαθραία τσιγάρα στο πλοίο που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κίσσαμου

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2.319 χαρτοκιβώτια (master cases), προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας λιμενικοί στη Κρήτη.

Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρθηκαν με το φορτηγό πλοίο «GROT-YUG» σημαίας Σάο Τόμε, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμάνι της Σούδας και συνελήφθησαν τα έξι μέλη πληρώματος, υπήκοοι Ουκρανίας (Δείτε εδώ).
 

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού «μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εντοπισμό  από αεροσκάφος του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε επιχείρηση  περιπολικών σκαφών Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. και  στελεχών   των Λιμενικών Αρχών Παλαιοχώρας και Χανίων, ενώ συμμετείχε Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της  Λιμενικής Αρχής Χανίων, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του φορτηγού πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης».
Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο πλοίο, όπου σύμφωνα με τα δηλωτικά του φορτίου που προσκόμισε ο Πλοίαρχος, μεταφέρονταν 2.319 που περιείχαν τσιγάρα, χωρίς να φέρουν τα απαιτούμενα παραστατικά έγγραφα.
Επίσης, υπάλληλοι του Τελωνείου Χανίων που επιβιβάστηκαν στο πλοίο, μετά από έλεγχο, διαπίστωσαν ότι το πλοίο δεν έφερε φορτωτική, ενώ δεν υφίστατο τελωνειακό πρωτόκολλο σφράγισης από τελωνειακή αρχή.
Για την υπόθεση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.
Ακολούθως τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χανίων προχώρησαν στη σύλληψη των έξι αλλοδαπών μελών του πληρώματος  καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.
Εντός της ημέρας οι συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.