23 έως 29 Οκτώβρη στο Λασίθι η Γ.Σ. της Διάσκεψης των Παράκτιων, Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης

12:22 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Δευ, 19/22/2022
Image: 23 έως 29 Οκτώβρη  στο Λασίθι η Γ.Σ.  της Διάσκεψης των Παράκτιων, Παραθαλάσσιων  και Νησιωτικών Περιφερειών  της Ευρώπης

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου μετά την συνάντηση με Κεδίκογλου για θέματα αλιείας

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, συναντήθηκε πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης. Στη συνάντηση, στο Υπουργείο, συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος του Πρωτογενή Τομέα, Γιώργος Τσιφετάκης, καθώς και ο διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού στο ΥπΑΑΤ, Ανδρέας Θεοφίλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι κατά στη συνάντηση με τον αρμόδιο, για την αλιεία, Υφυπουργό, συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παρουσία του λαγοκέφαλου στους αλιείς αλλά και στο θαλάσσιο περιβάλλον. Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της αλιείας στη λεκάνη του κόλπου της Ελούντας, με ιδιαίτερη αναφορά στο εισβολικό μπλε καβούρι. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν ακόμη θέματα του κλάδου της τοπικής μελισσοκομίας, καθώς και τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, από 23 έως 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Λασίθι η Γενική συνέλευση της Διάσκεψης των Παράκτιων, Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης. Στους στόχους είναι να γίνει μια παρουσίαση για το αποτύπωμα και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για το καλύτερο του τόπου σε μια κατεύθυνση να έχουμε ένα καλύτερο αναπτυξιακό αποτύπωμα διαχειριστικό και ουσιαστικό για την περιοχή μας.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου έχει χρηματοδοτήσει μελέτη προκειμένου να καταγραφούν οι συνέπειες και οι επιπτώσεις από την παρουσία του λαγοκέφαλου ώστε με στοιχεία και προτάσεις να διεκδικηθεί η ένταξη δράσεων καταπολέμησης του λαγοκέφαλου στην κοινή αλιευτική πολιτική αλλά και γενικότερα ενίσχυσης του αλιευτικού κλάδου.