Μοίρασε ευχές και δώρα ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας

9:10 π.μ. - Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019
09:12 π.μ. - Δευ, 23/10/2019
Image: Μοίρασε ευχές και δώρα ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας

Περιόδευσε στο Λασίθι συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη

Τον νομό Λασιθίου επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του στις Λιμενικές Αρχές της χώρας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τον Διευθυντή του Επιτελικού του Γραφείου Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Γιώργο Αλεξανδράκη. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας όπου είχε συνάντηση με τον Λιμενάρχη κ. Γιάννη Παπαδάκη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου. Σε δηλώσεις του στην κάμερα του hxonews.gr ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο κονδύλι που εγκρίθηκε για την συντήρηση του κτιρίου όπου στεγάζεται το Λιμεναρχείο. Αλλά και στα οχήματα με τα οποία θα ενισχυθούν τα Λιμεναρχεία του νομού ενώ σε ότι αφορά στις προσλήψεις, είπε ότι είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζεται γενικά για το Λιμενικό Σώμα.

hxonews

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε εθνικά θέματα και όσα συμβαίνουν στο ανατολικό Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτό στους στόχους είναι η ενίσχυση περιπολιών στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας. Πρόσφατα, παρουσία του πρωθυπουργού έγινε αποδοχή δωρεάς από την Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών που ενίσχυσαν το Λ.Σ. με 10 ταχύπλοα σκάφη. « Είναι αλήθεια , δήλωσε,ότι περνάμε μια ιδιαίτερη περίοδο, με ευρύτερες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές ανατάξεις να είναι πάνω στο τραπέζι. Η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτούμε καμία έκπτωση στη διεκδίκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρα μας , το Λιμενικό Σώμα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και επιπλέον ενισχύουμε τις διεθνείς συμμαχίες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

hxonews

Κλείνοντας τόνισε ότι το Λ.Σ. δεν ανήκει απλά στο Υπουργείο Ναυτιλίας είναι το ίδιο το Υπουργείο και με αυτή την έννοια αυτή ως πολιτική ηγεσία έχουμε την υποχρέωση να το ενισχύουμε και με επιχειρησιακά μέσα και με προσωπικό ώστε να μπορεί να εκπληρώσει με αποφασιστικότητα την αποστολή του. Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά , Καλές Γιορτές και ένα έτος δημιουργικό με υγεία.

hxonews

Video - Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μαχαιράς