Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Δήμαρχο

8:45 π.μ. - Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022
08:06 π.μ. - Πέμ, 23/45/2022
Image: Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Δήμαρχο

Δείτε τι ειπώθηκε στη συνάντηση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, της Αντιδημάρχου κας Χρυσούλας Χατζημαρκάκη, του κ. ΔημήτριουΒλασάκη Αντιπρόεδρου του συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, του κ. Κων/νου Χαντζιόπουλου, Αναπληρωτή γραμματέα και της κας Καλλιόπης Κονταξάκη ταμία του συλλόγου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ενημέρωσε για την άσχημη και προκλητική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με συγκεκριμένη αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας εξαιτίας αυτής.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι του Συλλόγου αναφέρθηκαν σε ιατρεία που λειτουργούν χωρίς τις προαπαιτούμενες προδιαγραφές, στον αξονικό τομογράφο για τον οποίο δεν έχει εκπαιδευτεί προσωπικό για τη χρήση του και δε μπορεί να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δήμου Ιεράπετρας, σε προβλήματα με τις προμήθειες που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, στην πρόσληψη μόνο ανειδίκευτου προσωπικού και καθόλου ειδικευμένου που θακάλυπτε πάγιες ανάγκες τους νοσοκομείου, σε προστίματα που υπάρχουν από Υπηρεσίες προς το Νοσοκομείο, στη μη συνεργασία του Αναπληρωτή Διοικητή με το επιστημονικό συμβούλιο και σε συγκεκριμένα θέματα συμπεριφοράς του Αναπληρωτή Διοικητή που απαξιώνουν το προσωπικό και δημιουργούν μόνιμο κλίμα απειλών και εκφοβισμούκαθεστώς υπό το οποίο δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ομαλά καμία Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

Επιπλέον, εξέθεσαν το θέμα της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας καθώς αντιθέτως με αυτά που υποστηρίζει ο κ. Καλλιονάκης αυτή δεν υφίσταται. Στο νοσοκομείο λειτουργεί μόνο ΜΑΦ covid καθώς μία κανονική ΜΑΦ απαιτεί άδεια από την ΥΠΕ και στελέχωση από ειδικευμένο προσωπικό τα οποία το νοσοκομείο Ιεράπετρας δε διαθέτει.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διαθήκης της Μίνας Σφακιανάκη για το οποίο οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές αλλά κυρίως η παρούσα ασχολήθηκε με επιμονή, διεξοδικά και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αποσαφηνιστεί. Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο κ. Καλλιονάκης ήταν απών, αδιάφορος και δεν ενεπλάκη σε καμία απολύτως προσπάθεια και έρχεται παρόλα αυτά να ζητήσει εύσημα και να καρπωθεί το αποτέλεσμα για προσωπικό πολιτικό του όφελος.

Η κα. Χατζημαρκάκη υπογραμμίζει τη στήριξη του Δήμου προς τους εργαζομένους του νοσοκομείου που παρά τη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο επιτελούν αδιάκοπα το λειτούργημά τους και πρόσθεσε:

“Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα το θέμα του Νοσοκομείου πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, με υπεύθυνη στάση και με συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας ώστε να έχουν οι Γεραπετρίτες το Νοσοκομείο και την περίθαλψη που τους αξίζει. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με ώριμες μελέτες και με τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από τα Υπουργεία και όχι με χάρες, ψίχουλα και βιαστικές μικροπαρεμβαμβάσεις οι οποίες δε βοηθούν το νοσοκομείο μας ούτε να λειτουργήσει αλλά ούτε και να αναβαθμιστεί.

Ως Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά με συνεχείς επισκέψεις του στο Υπουργείο Υγείας έχουμε ενημερώσει τους Κυβερνώντες για την κατάσταση που επικρατεί για την οποία έχουν ευθύνη και ο Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων κ. Ανδρεαδάκης και η Διευθύντρια της 7ης ΥΠΕ κα. Μπορμπουδάκη αλλά κυρίως η Κυβέρνηση καθότι γνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν αλλά κωφεύουν και δεν ενεργούν για τη λύση τους.

Είμαστε συνεχώς αποδέκτες παραπόνων αναφορικά με τη συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου μας όχι μόνο από εργαζομένους αλλά και από δημότες και μας λυπεί που ο κ. Καλλιονάκης αντί να επιλέγει το δρόμο της παραγωγικής συνεργασίας επιμένει στη διατήρηση ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, εντάσεων και διάσπασης.

Προγραμματίσαμε ξανά μία συνάντηση με την κα. Μπορμπουδάκη για συζήτηση όλων των θεμάτων αλλά θα επισκεφτούμε και το Υπουργείο Υγείας ώστε να καταστεί σαφές ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας χρειάζεται άμεσα προσωπικό, χρηματοδοτήσεις και έναν διοικητή που να συνεργάζεται ανιδιοτελώς και απρόσκοπτα και να επιθυμεί πραγματικά να εξελίξει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές παροχές υγείας στους ασθενείς χωρίς να υποκινείται από ατομικές φιλοδοξίες.”