Άστατος καιρός με σποραδικές βροχές η εβδομάδα μετά το Πάσχα στην Ιεράπετρα

8:31 π.μ. - Τρίτη, 22 Απριλίου 2025
08:04 π.μ. - Τρί, 22/31/2025
Image: Άστατος καιρός με σποραδικές βροχές η εβδομάδα μετά το Πάσχα στην Ιεράπετρα

Άστατος καιρός : Ο καιρός αυτήν την εβδομάδα θα είναι άστατος σήμερα και ιδιαίτερα την Πέμπτη με κατά τόπους σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες με εναλλαγές σε βοριάδες τα βράδια. Η θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλά επίπεδα. Η υγρασία σε μέτρια προς υψηλά. Σύμφωνα με τους Μετεολάτρες

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

• Σήμερα, Τρίτη 22/4, Θα έχουμε άστατο καιρό με  συννεφιές από τα ξημερώματα και ίσως και μερικές ψιχάλες βροχής προς το μεσημέρι χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με διαστήματα ηλιοφάνειας από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16°C έως 22°C, ενώ η υγρασία από 65% έως 85%.

Οι άνεμοι θα είναι το πρωί νοτιοδυτικοί αργότερα προς το μεσημέρι νοτιοανατολικοί και το βράδυ  βοριάδες, με ένταση από 2 έως 3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν  στα 4 μποφόρ κατά τόπους από το απόγευμα. 

 Τετάρτη 23/4, (Αγίου Γεωργίου). Θα έχουμε  ηλιοφάνεια από το πρωί, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα εμφανιστούν  λίγα σύννεφα .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16°C έως 23°C, ενώ η υγρασία θα είναι από 55% έως 85%.

Οι άνεμοι θα είναι το πρωί νοτιοδυτικοί, με εναλλαγές το βράδυ σε βοριάδες, και ένταση από 1 έως 3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν  τα 4 μποφόρ κατά τόπους το μεσημέρι.

Την Πέμπτη 24/4, Θα έχουμε  άστατο καιρό με συννεφιές από το πρωί, λίγες μπόρες βροχής που ίσως πέσουν υπό την μορφή καταιγίδας προς το μεσημέρι χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο, θα υπάρχουν και ανοίγματα με ηλιοφάνεια πρωί και απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16°C έως 22°C, ενώ η υγρασία από 60% έως 90%.

Οι άνεμοι θα είναι το πρωί νοτιοδυτικοί, με εναλλαγές το βράδυ σε βοριάδες και ένταση από 1 έως 3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 4 μποφόρ κατά τόπους το μεσημέρι προς απόγευμα.

Την Παρασκευή 25/4, θα έχουμε ηλιοφάνεια το πρωί και με λίγες συννεφιές κατά περιόδους αργότερα.

Η θερμοκρασία από 15°C έως 21°C,ενώ η υγρασία από 65% έως 90%. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα εναλλάσσονται με βοριάδες το βράδυ. Η ένταση τους θα κυμαίνεται από 1 έως 4 μποφόρ, με ριπές που ίσως φτάσουν τα 5 μποφόρ κατά τόπους το μεσημέρι.

Η αφρικανική σκόνη σε χαμηλά επίπεδα την Πέμπτη ενώ έχει κάνει την  εμφάνιση της  και η γύρη του ανθού της ελιάς .

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Στη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, φαίνεται την επόμενη εβδομάδα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα παρατηρηθεί πολύ μικρή πτώση της θερμοκρασίας, όπου θα κυμαίνεται από 19-22°C η μέγιστη και 14-16°C η ελάχιστη.

• Οι άνεμοι την επόμενη εβδομάδα θα είναι νοτιάδες με εναλλαγές σε βοριάδες, με ένταση από 1 έως 2 μποφόρ, ίσως με ριπές έως 3 μποφόρ κατά τόπους, από τις 2/5 θα έχουμε από ότι φαίνεται αλλαγή σε  ενισχυμένους βοριάδες .

Την ημέρα της πρωτομαγιάς, οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε είναι ότι θα είναι ιδανική, για εξοχή και πιάσιμο του Μάη, με πολύ ηλιοφάνεια, μέτρια θερμοκρασία περίπου στους 20 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, και μέτριο νοτιαδάκι με εναλλαγή το βράδυ.

• ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:

Ηλιοφάνειες με συννεφιές κατά περιόδους, λίγες ψιχάλες ή ασθενείς μπόρες σήμερα και περισσότερες τη Πέμπτη, αλλά και Παρασκευή το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15°C έως 23°C, ενώ η υγρασία από 55% έως 85%. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες και νοτιάδες ασθενείς, με ένταση από 1 έως 3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 4-5 μποφόρ κατά τόπους.

• ΣΗΤΕΙΑ:

Ηλιοφάνειες με συννεφιές κατά περιόδους, ίσως μερικές ψιχάλες σήμερα, λίγο περισσότερο σε μπόρες τη Πέμπτη, με λίγες ακόμα Παρασκευή βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16°C έως 22°C, ενώ η υγρασία από 50% έως 80%. Οι άνεμοι νοτιάδες ασθενείς την Τρίτη, και μετά βοριάδες μέχρι την Πέμπτη με ένταση από 1 έως 4 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 5-6 μποφόρ κατά τόπους την Πέμπτη.

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Ηλιοφάνειες με συννεφιές κατά περιόδους, διάσπαρτες μπόρες ίσως και υπό μορφή καταιγίδας σήμερα, την Πέμπτη, αλλά και Παρασκευή το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12°C έως 21°C, ενώ η υγρασία από 60% έως 100%. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες και βοριάδες σε εναλλαγές, με ένταση από 1 έως 4 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 5-6 μποφόρ κατά τόπους κυρίως την Πέμπτη.

• ΡΕΘΥΜΝΟ:

Ηλιοφάνειες με συννεφιές κατά περιόδους, λίγες ψιχάλες ή ασθενείς μπόρες σήμερα και περισσότερες τη Πέμπτη, αλλά και Παρασκευή το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14°C έως 21°C, ενώ η υγρασία από 65% έως 100%. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες και βοριάδες σε εναλλαγές, με ένταση από 1 έως 4 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 5 μποφόρ κατά τόπους κυρίως την Πέμπτη.

• ΧΑΝΙΑ:

Ηλιοφάνειες με συννεφιές κατά περιόδους, διάσπαρτες μπόρες ίσως και υπό μορφή καταιγίδας σήμερα, την Πέμπτη πολύ λίγες, αλλά και Παρασκευή μεσημέρι προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14°C έως 22°C, ενώ η υγρασία από 50% έως 95%. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες και βοριάδες σε εναλλαγές, με ένταση από 1 έως 4 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 5-6 μποφόρ κατά τόπους κυρίως την Πέμπτη και Παρασκευή.