Μάλλες , δυο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά

10:30 π.μ. - Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016
10:09 π.μ. - Πέμ, 22/30/2016
Image: Μάλλες , δυο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Γ. Τσακιράκης: Τριτοκοσμική η κατάσταση στην άρδευση

Πολλά τα προβλήματα που παραμένουν στην τοπική κοινότητα των Μαλλών Ιεράπετρας μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού. Το μεγαλύτερο είναι αυτό στην άρδευση αφού από τη φωτιά καταστράφηκε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου. Ο πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Τσακιράκης μας είπε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει στην εκπόνηση μιας μελέτης περίπου 100.000 ευρώ όμως δεν έχει υπάρξει κάποιο νεότερο σχετικά με τη χρηματοδότηση της μελέτης.  Όπου είναι εφικτό δίνονται προσωρινές λύσεις όμως αυτό δεν είναι αρκετό και χρειάζεται άμεσα να γίνουν περαιτέρω ενέργειες και να αποκατασταθεί το δίκτυο που κάηκε. 
 
Εξέφρασε την αγωνία του για το θέμα της υδρομάστευσης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι ίσως η περιοχή τα επόμενα χρόνια να μην έχει νερό και σημείωσε οτι θα πρέπει να γίνει ενημέρωση για τις συνέπειες στην περιοχή,  από τη λειτουργία του φράγματος του Αποσελέμη. Αλλά και την άποψη ότι η πολιτική γενικότερα του Δήμου σχετικά με την διαχείριση των υδάτων θα πρέπει να αλλάξει. 
 
Είπε ακόμη ότι δεν έχουν κάποια ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα του ανακριτικού έργου της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τέλος τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει κάποια αναδάσωση  γιατί η περιοχή έχει καεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και οι κίνδυνοι που απορρέουν πχ κατολισθήσεις  είναι πολλοί πέραν από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος 
 
Ακούστε τον κ.  Τσακιράκη εδώ