Έτοιμος ο Άγιος Νικόλαος για το 17o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων

9:24 π.μ. - Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016
09:09 π.μ. - Πέμ, 22/24/2016
Image: Έτοιμος ο Άγιος Νικόλαος για το 17o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων

Αφήνουν πληκτρολόγια και μικρόφωνα στην άκρη και παίρνουν τα ποδήλατα. Δημοσιογράφοι των πεντάλ από 12 χώρες

Καταφθάνουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη για το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων με την επωνυμία. «World Press Cycling Championship», το οποίο θα γίνει το τετραήμερο 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο.
 
Διοργανωτές της μεγάλης αυτής αθλοτουριστικής εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, είναι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Sports Τours Hellas και η Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας Δημοσιογράφων.
 
Δώδεκα χώρες με περισσότερους από 50 αθλητές θα εκπροσωπηθούν στο Παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα, το οποίο ξεκίνησε το 2000 από τη Γαλλία ως μια εξαιρετική δυνατότητα συνεύρεσης δημοσιογράφων των πεντάλ από όλο τον κόσμο.
 
Στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης ισχυρή εκπροσώπηση θα έχουν η Ιταλία με 9 ποδηλάτες-δημοσιογράφους, το Βέλγιο και η Γερμανία με 8 και η Ελλάδα με 6. Ενώ ακόμη θα εκπροσωπηθούν οι χώρες Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Αυστρία,  Ρωσία, Ουκρανία και Πολωνία.
«Οι διαδρομές θα αναδείξουν τις ομορφιές  του τόπου μας»
 
Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου, κ. Λευτέρης Ραφαϊλάκης στάθηκε στα οφέλη της προβολής του τόπου από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Δημοσιογράφων και τόνισε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους αθλητές – δημοσιογράφους και τους συνοδούς τους:
 
«Ο Δήμος έχει στρατηγικούς στόχους και επιδιώκει την προβολή του Αγίου Νικολάου και μέσω του αθλητικού τουρισμού. Αναλάβαμε τη διοργάνωση σε εκδήλωση που έγινε πριν από έναν χρόνο στο Βέλγιο και προσδοκούμε σε μία πολύ καλή προβολή, η οποία θα γίνει από τους συμμετέχοντες δημοσιογράφους στην πατρίδα τους, που μαζί με τους συνοδούς τους θα φτάσουν στους 200 επισκέπτες. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές για τα αγωνίσματα των τεσσάρων ημερών έτσι ώστε να προβληθούν όλες οι ομορφιές της περιφέρειας του Δήμου μας».