Στη Βουλή η κραυγή της μάνας για το αυτιστικό παιδί της

9:16 π.μ. - Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016
09:09 π.μ. - Τρί, 20/16/2016
Image: Στη Βουλή η κραυγή της μάνας για το αυτιστικό παιδί της

Στη βουλή φτάνουν οι δραματικές ελλείψεις στην ειδική αγωγή και η επιστολή της μητέρας από την Ιεράπετρα Κρήτης στην οποία περιγράφει με οργή και αγανάκτηση τον Γολγοθά της

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων , ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να προσληφθούν άμεσα ειδικοί βοηθοί (με εξειδίκευση στον αυτισμό) σε ειδικά σχολεία, στα πλαίσια της παράλληλης στήριξης.
 
Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
 
«Παρά τις εξαγγελίες και τις τυμπανοκρουσίες για κανονικότητα, τα προβλήματα είναι τεράστια στο χώρο της εκπαίδευσης.
 
Με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μητέρα από την Ιεράπετρα Κρήτης, περιγράφει με οργή και αγανάκτηση τον Γολγοθά της, μόλις ανακάλυψε ότι ο 6χρόνος γιος της είναι αυτιστικός.
 
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι χτύπησε όλες τις πόρτες, από τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας ως και τον Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης του νησιού αλλά η απάντηση που έπαιρνε ήταν ακριβώς η ίδια: «είναι θέμα Υπουργείου».
 
Δεν γίνεται από την μια, όπως αναφέρει, με συνεντεύξεις και τυμπανοκρουσίες για κανονικότητα να ξεκινά η σχολική χρονιά και από την άλλη η πραγματικότητα να απέχει παρασάγγας από  τις εξαγγελίες, αφού μόνο για την Κρήτη τα κενά ειδικής αγωγής είναι περίπου 450.
 
Ο μικρός Μάριος, παρά το κατοχυρωμένο δικαίωμα του στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να φοιτήσει, χωρίς να έχει την παράλληλη στήριξη με μια νηπιαγωγό Ειδικής Αγωγής σε μια τάξη με 24 νήπια.
 
Όπως αντιλαμβάνεστε, αντί να τους δίνεται η μέγιστη δυνατή στήριξη από την Πολιτεία για να ενταχθούν στη σχολική πραγματικότητα, και όπως είναι γνωστό σ' αυτές τις περιπτώσεις, ζωτική σημασία έχει η πρώιμη παρέμβαση για την εξέλιξη του παιδιού, στερούνται το αυτονόητο δικαίωμα της παράλληλης στήριξης.
 
Για όλα τα παραπάνω,
 
 
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
 
-Προτίθεστε να αναθεωρήσετε τις λαθεμένες επιλογές σας;
 
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσληψη ειδικών βοηθών (με εξειδίκευση στον αυτισμό) σε ειδικά σχολεία, στα πλαίσια της παράλληλης στήριξης;».
 
Η συζήτηση της παραπάνω επίκαιρης ερώτησης αναμένεται την προσεχή Πέμπτη 22/09/2016 στην Ολομέλεια της Βουλής

Πηγή : neakriti.gr