Η μεγάλη ευκαιρία των ιεραρχών της Κρήτης

9:50 π.μ. - Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016
09:09 π.μ. - Τρί, 20/50/2016
Image: Η μεγάλη ευκαιρία των ιεραρχών της Κρήτης

Μετά τον αδόκητο θάνατο του μητροπολίτη Ιεραπύτνης

Ακόμη είναι νωπές οι μνήμες για τον μακαριστό μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας. Ο κυρός Ευγένιος έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή σκορπώντας θλίψη στους δικούς του ανθρώπους και το ποίμνιό του.
 
Εκ των πραγμάτων είναι νωρίς να μιλήσει λοιπόν για διαδοχή. Αλλά επειδή από την περιοχή κλήρος και λαός μου μεταφέρουν την αγωνία τους και την πίστη τους για το τι μέλλει γεννέσθαι δεν μπορώ παρά να κανω μια αναφορά. Με το δεδομένο , λοιπόν, ότι είναι νωρίς ακόμη μπορώ να τους μεταφέρω το υπάρχουν ρεπορτάζ. Που λέει ότι αυτή τη στιγμή στις σκέψεις των ιεραρχών της Κρήτης δεν υπάρχει άλλο όνομα από αυτό του Κύριλλου Διαμαντάκη. 
 
Ο πρωτοσύγκελος του Ιεραπύτνης, ο αρχιγραμματέας της Συνόδου είναι το πρώτο και μοναδικό φαβορί για να αναλάβει την επόμενη μέρα στην περιοχή. 
 
"Η λογική το λέει" μου απάντησε μητροπολίτης και εξήγησε ότι "όταν τον έχεις γραμματέα στη Σύνοδο, έχει πάρει τις ψήφους όλων, είναι στην περιοχή αγαπητός, έχει ικανότητες, δεν γυρεύεις το μπελά σου"!
 
Γιατί δεν τον έκαναν την προηγούμεν φορά; "Ίσχυαν άλλα δεδομένα" είναι η απάντηση και τώρα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία: να τον εκλέξουν γρήγορα και παμψηφεί!
 
Θα προσέθετα ότι δεν είναι μόνο η λογική κίνηση αυτή. Αλλά υπάρχουν και "σημάδια" !