2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν

1:31 μ.μ. - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016
01:11 μ.μ. - Τρί, 08/31/2016
Image: 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν

Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν στην Κρήτη μετά τη λήξη της τουριστικής σεζόν

Όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στην Περιφέρεια Κρήτης, εκεί όπου από το νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων στων θυρών σύσκεψη υπό τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Ο δημαρχος Χανίων ζήτησε την "προσοχή" των δημοσιογράφων στον χαρακτηρισμό καθώς όπως είπε, δεν θα είναι hot spot αλλά "χώροι φιλοξενίας" προσφύγων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα χωροθετηθεί. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα φτάσουν στην Κρήτη από hot spot της ηπειρωτικής ή νησιωτικής Ελλάδας, θα είναι καταγεγραμμένοι και ταυτοποιημένοι και η κατανομή τους θα γίνει βάσει εθνικότητας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.
 
μουζάλας περιφέρεια
Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μουζάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, θα δημιουργηθούν οργανωμένα camp με σπίτια και όχι σκηνές, ενώ δεν αποκλείονται και ξενοδοχεία, καθώς οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν αναμένονται στο νησί, πριν τον Νοέμβριο. Ο χρονικός ορίζοντας φιλοξενίας είναι τρία χρόνια.
Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης τάχθηκε κατά της δημιουργίας μεγάλων δομών.
Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, θα κατατεθούν οι προτάσεις από πλευράς δήμων, ενώ αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα φιλοξενηθούν στο νησί, θα ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.
Οπως είπε ο Δήμαρχος Χανίων ένας χώρος που εξετάζεται είναι το παλιό Ψυχιατρείο Χανίων.