Καλαϊτζάκης: Να κινηθούν σύντομα οι διαδικασίες ώστε να κλείσει ο κύκλος εσωστρέφειας

10:55 π.μ. - Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024
10:09 π.μ. - Παρ, 20/55/2024
Image: Καλαϊτζάκης: Να κινηθούν σύντομα οι διαδικασίες ώστε να κλείσει ο κύκλος εσωστρέφειας

Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις εντάσεις των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωκομματικές εκλογές

Σχολιάζοντας τις εντάσεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Καλαϊτζάκης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στο πότε χρησιμοποιούμε τον όρο “bullying” και στο τι εννοούμε.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλαϊτζάκης δήλωσε ότι ο αγώνας δεν πρέπει να είναι αγώνας εντός των τειχών αλλά ένας αγώνας εκεί που χτυπάει η καρδιά της κοινωνίας και των καθημερινών ανθρώπων του τόπου μας. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση ο κ. Καλαϊτζάκης πιστεύει ότι για αρχή πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για το έκτακτο συνέδριο και τις εσωκομματικές εκλογές. Όσον αφορά την απόφαση της προηγούμενης κεντρικής επιτροπής θεωρεί ότι «οι ακροβατισμοί» σε σχέση με πραξικοπήματα και εκτροπές θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς υπάρχει ένα καταστατικό το οποίο προβλέπει την πρόταση μομφής και σε κάθε περίπτωση αυτή έγινε δεκτή και από τις δύο πλευρές. Κατά τη γνώμη του λοιπόν δεν έχει νόημα να συζητάμε τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αλλά θα πρέπει να προχωρήσουν στο αμέσως παρακάτω.

Το πρόβλημα που υπάρχει όλο αυτό τον καιρό έχει να κάνει με την έλλειψη ενός ενιαίου πολιτικού καθοδηγητικού επιτελείου γύρω από τον πρόεδρο. «Όλα τα αριστερά κόμματα που κατάφεραν να επιτελέσουν τον ιστορικό τους ρόλο, πέρα από μία ηγετική φυσιογνωμία είχαν από πίσω και μία ισχυρή καθοδηγητική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαϊτζάκης. Θεωρεί λοιπόν ότι αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί άμεσα και να τελειώνουν με την εσωστρέφεια καθώς δεν είναι προς τιμήν του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν οι ίδιοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να κάνουν αντιπολίτευση.

Σε ερώτηση του κ. Βενέτη για το εάν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλαϊτζάκης απάντησε ότι υπάρχει αρκετή ένταση η οποία το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί. Σαν συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λασιθίου έκανε έκκληση στα μέλη το κόμματος στο νομό μας να επιδείξουν συντροφικότητα, εγκράτεια, πολιτικό πολιτισμό στο δημόσιο διάλογο και διάθεση σύνθεσης απόψεων καθώς όπως είπε υπάρχει και το ιστορικό και το ιδεολογικό φορτίο ώστε να γίνονται ήρεμες και απλές συζητήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι προεξοφλούν το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα όλοι μίλαγαν για διάλυση. Ωστόσο, το κόμμα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και να πάρει αυτές τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την άμεση ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είτε εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Πολάκης ή κάποιος άλλος υποψήφιος ο οποίος δεν έχει εκφραστεί έως τώρα, ο κ. Καλαϊτζάκης δεν γνωρίζει εάν οι «87» θα κρατήσουν μία ενιαία στάση. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι, πολύ συγκεκριμένοι, οι οποίοι μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών, που έχουν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν, αλλά θεωρεί ότι η πλειοψηφία θα στηρίξει το κόμμα και την επόμενη μέρα.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κ. Καλαϊτζάκης θεωρεί, μιλώντας και με τον κόσμο, ότι αυτό που ζητάει ο κόσμος είναι να συνεχίσει το κόμμα ενωμένο και αυτό θα γίνει με όποιον πρόεδρο και εάν βγει. Υπάρχει ήδη η δέσμευση από τον Παύλο Πολάκη ότι θα παραμείνει ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι πρόεδρος και θα πρέπει και οι υπόλοιποι υποψήφιοι να έχουν την συγκεκριμένη δέσμευση.

Συνοψίζοντας, ο κ. Καλαϊτζάκης είπε ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν σύντομα οι διαδικασίες ώστε να κλείσει αυτός ο κύκλος εσωστρέφειας και να ασχοληθούν ξανά με αυτό που θέλει ο κόσμος και αυτό που πρέπει να κάνουν, δηλαδή την αντιπολίτευση της κυβέρνησης ώστε να απαλλαγούμε από το καθεστώς Μητσοτάκη.

* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης

* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη

* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού