1ος αγώνας δρόμου «Δικαίωμα Στη Ζωή» από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ του δήμου Ιεράπετρας

11:16 π.μ. - Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015
11:02 π.μ. - Πέμ, 12/16/2015
Image: 1ος αγώνας δρόμου «Δικαίωμα Στη Ζωή» από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ του δήμου Ιεράπετρας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου τον 1ο Αγώνα Δρόμου «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ».

Με το σλόγκαν «τρέχουμε με τα ΑΜΕΑ – για το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί αλλά και ίσοι», η συγκεκριμένη διοργάνωση στέλνει το μήνυμα της ισότητας και της διαφορετικότητας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση απέναντι σε θέματα αναπηρίας, αλλά και στην υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων αυτών.
 
Ο 1ος Αγώνας Δρόμου «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου στην πόλη της Ιεράπετρας με αφετηρία τον κόμβο στο τέλος της οδού Δημοκρατίας (s/m Μαρινόπουλος) και θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και θα διεξαχθούν φιλικά δρώμενα.
 
Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και την διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα « Το δικαίωμα στη ζωή είναι πραγματικά το αναφαίρετο δικαίωμα που κάθε άνθρωπος πρέπει έχει ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων και σωματικών χαρακτηριστικών. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ιεράπετρας και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α τιμούν συμβολικά την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και στέλνουν μηνύματα ευαισθητοποίησης με τη διοργάνωση για πρώτη φορά ενός ξεχωριστού αγώνα, παράλληλα όμως στηρίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες μέσω σημαντικών δομών που διαθέτουν, όπως το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ και το Βρεφονηπιακό Σταθμό – ΜΕΑ, και του σημαντικού έργου που παράγεται σε αυτές».