1ο και 2ο Λύκειο Ιεράπετρας: Ομαλά η πρώτη μέρα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων

1:17 μ.μ. - Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022
01:05 μ.μ. - Δευ, 23/17/2022
Image: 1ο και 2ο Λύκειο Ιεράπετρας: Ομαλά η πρώτη μέρα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων

Η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Σοφία Κονταξάκη και ο υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου Γιώργος Βουλόγκας μιλούν στον Ηχώ 99,8

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων, ημερησίων και εσπερινών.

Οι προαγωγικές εξετάσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ΄ τάξης διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου έως την Τρίτη 31 Μαΐου.

Η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας κα Σοφία Κονταξάκη και ο υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου κ΄. Γιώργος Βουλόγκας μίλησαν στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ο καθένας από την πλευρά του ότι η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά χωρίς προβλήματα ως προς τα διαδικαστικά. Όλες τις προηγούμενες μέρες φαίνεται να υπήρχε ένα άγχος για την τράπεζα θεμάτων και γενικότερα πως θα διαχειριστούν οι μαθητές τη διαδικασία των εξετάσεων αφού εδώ και δυο χρόνια δεν γίνονταν εξετάσεις λόγω της πανδημίας. Και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δική τους αγωνία ώστε όλα να πάνε καλά. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους μαθητές και κάλεσαν τους γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους, με υπομονή.

Ακούστε εδώ την κα Κονταξάκη:

-

Ακούστε εδώ τον κ. Βουλόγκα:

-

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί από 3 έως 10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ από 2 εώς 17 Ιουνίου. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18 - 30 Ιουνίου.