1η Εσπερίδα Ιατρικού Τουρισμού από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

8:14 π.μ. - Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
08:10 π.μ. - Πέμ, 17/14/2019
Image: 1η Εσπερίδα Ιατρικού Τουρισμού από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

«Διατροφή και Ιατρικός Τουρισμός» την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Η 1η Εσπερίδα Ιατρικού Τουρισμού Ιεράπετρας έχει θέμα: «Διατροφή και Ιατρικός Τουρισμός» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα  συνεδριάσεων των Επιτροπών του Δήμου Ιεράπετρας (δίπλα στην αίθουσα θεάτρου Μελίνα Μερκούρη) στον 1ο όροφο, επί της οδού Δημοκρατίας 31 στην Ιεράπετρα, το απόγευμα στις 7:30 – 10:00 μ.μ.
 
Στόχος της εσπερίδας, που οργανώνεται από την εταιρία τέχνης και πολιτισμού «ΧΡΥΣΕΑ», το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας – Awards και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελένη Βλάσση, είναι η ανάδειξη του τουρισμού υγείας στην Κρήτη και η  προβολή των πλεονεκτημάτων του νησιού σχετικά με αυτή την σημαντική μορφή τουρισμού που πρέπει να προωθηθεί στην χώρα μας. 
 
Η εσπερίδα εντάσσεται σε μία σειρά εκδηλώσεων του φεστιβάλ για τον ιατρικό τουρισμό, που ξεκίνησαν με την πετυχημένη 1η Ημερίδα Ιατρικού Τουρισμού Ιεράπετρας, που διοργανώθηκε στις 13 Απριλίου 2019 στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (B.I.C. of Crete) της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, με θέμα «Ιατρικός Τουρισμός – Πολιτισμός – Μοχλοί Ανάπτυξης».
 
Μετά την παραγωγή του ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση για την Κρητική Διατροφή, το  οποίο  προβλήθηκε στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, που διεξήχθη 3 έως 10 Αυγούστου 2019, με την παράλληλη εκδήλωση εκθεμάτων τοπικών προϊόντων και γεύσεων της Κρητικής κουζίνας, αποφασίστηκε να προωθηθεί ακόμα περισσότερο ο ιατρικός τουρισμός που είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο οικονομικής ανάπτυξης της Ιεράπετρας, του νομού Λασιθίου και της Κρήτης. 
 
Ιδιαίτερα ο  ιατρικός τουρισμός απαιτεί καλό κλίμα και υγιεινή διατροφή. Η Κρήτη είναι μια προνομιούχα περιοχή που προσφέρει ευεξία, καλό κλίμα και υγιεινή Κρητική διατροφή. Αν στρατηγική μας είναι να αποκτήσουμε γαστρονομική ταυτότητα καθότι έχουμε τα άριστα Κρητικά προϊόντα για να το πετύχουμε, η ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού θα συμβάλλει καταλυτικά τόσο στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. 
 
Στόχος μας είναι να προβάλουμε και με αυτή την εσπερίδα και με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, όπου αυτό θα ταξιδέψει προσεχώς στα πέρατα της Γης τα προϊόντα της Κρήτης, τα οποία όλοι οι επιστήμονες συνιστούν την Κρητική διατροφή για ευζωία, μακροζωία και καλή υγεία. Εξ’ άλλου όπως έχει αναφέρει και η κα Βλάσση: «ο ιατρικός επισκέπτης – τουρίστας θα έλθει στον τόπο μας διότι η γαστρονομική μας ταυτότητα σημαίνει υγεία».  
 
Στην εσπερίδα ομιλητές θα είναι: 
 
Νικολέτα Καψωριτάκη, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος  ΚΕΝΤΡΟΥ  ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, με θέμα: Κρητική διατροφή και τουρισμός. 
Βαρβάρα Μερεσεντόγλου, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Ιεράπετρας, με θέμα: Τρόπος ζωής, διατροφή και χρόνιες ασθένειες. 
Τάνια Μίνεβα, Φυσιοθεραπεύτρια, με θέμα: Τα φύκια στην υγεία.  
 
Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Συλλέκτης βοτάνων, με θέμα: βότανα και τουρισμός. 
Γιώργος Μπουρλάκης, Δ/της στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού με θέμα: Ιατρικός Τουρισμός και επιχειρηματικότητα. 

Ακολουθεί συνέντευξη κας Βλάσση:



 
image