Μαρουσάκης: Αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες έως 30 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

11:27 π.μ. - Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023
11:10 π.μ. - Τετ, 18/27/2023
Image: Μαρουσάκης: Αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες έως 30 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Βελτιώνεται ο καιρός και από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη

Την Τρίτη έπεσε μεγάλος όγκος νερού στη δυτική χώρα σε μικρό χρονικό διάστημα. Σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια από το μεσημέρι και μετά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, το κύμα κακοκαιρίας παρόλο που κινείται πιο νοτιοανατολικά, αρχίζει ταυτόχρονα και εξασθενεί.

Αρα οι βροχές που θα φτάσουν προς την περιοχή της Κρήτης δεν θα είναι έντονες, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο που εκεί θα έχουμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Ήδη στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, έχει αρχίσει και ανοίγει ο καιρός, καθώς χθες (17/10) έπεσε μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Επειδή η κακοκαιρία θα αρχίσει να μεταφέρεται προς τα νοτιοανατολικά και να εξασθενεί, θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Οι νοτιάδες δίνουν τη θέση τους σε ισχυρούς βοριάδες, ιδιαίτερα μέσα στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να σημειώνεται κοντά στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ανοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Από την Πέμπτη (19/10) αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία, καθώς θα έχουμε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα μέσα στο Σαββατοκύριακο (21-22/10) αναμένεται να έχουμε μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική, δυτική και νότια Ελλάδα, ενώ από την Παρασκευή (20/10), αναμένεται η θερμοκρασία να σημειωθεί στους 28-30 βαθμούς. Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο.

hania-news.gr