Μ. Βιαννιτάκης: Έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις για την έλλειψη εργατών γης

11:58 π.μ. - Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023
11:10 π.μ. - Τρί, 17/58/2023
Image: Μ. Βιαννιτάκης: Έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις για την έλλειψη εργατών γης

Τι συζητήθηκε σε συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία, αναλύει ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη εργατών γης έθεσε ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας σε Συναντήσεις στο  Υπ. Μετανάστευσης και  στη Γ.Γ. Υπουργείου Εξωτερικών. Ο γραμματέας του συλλόγου κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα αποτελέσματα τονίζοντας ότι επί τρια σχεδόν χρόνια έχουν θέσει στην κυβέρνηση το πρόβλημα, λύσεις δεν δίνονται και η αγροτική παραγωγή πλήττεται. Εαν και τώρα δεν βρεθεί λύση έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις τόνισε, μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος “Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Καιρίδη. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα. Στην σύσκεψη επίσης παραβρέθηκε ο βουλευτής Λασιθίου και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Πλακιωτάκης Ιωάννης. Κατά τη διάρκεια της, αναλύθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα που ευθύνονται για την σημαντική έλλειψη εργατών γης, καταθέτοντας συγχρόνως συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις με σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Στόχος μας παραμένει η άμεση εξομάλυνση αυτού του ζητήματος για να σωθεί η τρέχουσα καλλιεργητική περίοδος. Ο κ. Καιρίδης, ανέπτυξε με τη σειρά του τις πρωτοβουλίες και την κατεύθυνση όπου σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση, τόσο για την ενδυνάμωση του εργατικού προσωπικού με την μετάκληση Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) αλλά και για την εν μέρει νομιμοποίηση των υπαρχόντων διαμενόντων στην Ελλάδα, όπου σαφώς και εμπεριέχονται ήδη στο εργατικό δυναμικό της χώρας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα καταθέσει τροπολογία για την απλοποίηση της διαδικασίας νομιμοποίησης τον παράτυπα διαμενόντων στην Ελλάδα,πάντα όμως υπό τη σκέπη του εκάστοτε εργοδότη.

hxonews

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών με συνεργάτες της Γενικής Γραμματέας κ. Αγγελάτου Τερέζας, η οποία είναι καθ΄ύλην αρμόδια για το στάδιο της συνέντευξης των υποψηφίων εργαζομένων (ΠΤΧ) στις ελληνικές Πρεσβείες. Η κ Αγγέλατου ενημερώθηκε πλήρως για το στάδιο που δημιουργείται το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής στη διαδικασία της μετάκλησης και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δοθούν σαφείς απαντήσεις για όλα αυτά τα θέματα.

Θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο η Κυβέρνηση να θέσει σε άμεση προτεραιότητα την επίλυση όλων των επίμαχων ζητημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση σύντομα όλοι οι αγρότες θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις (Γεν. Συνέλευση) που θα καθορίσουν τις εξελίξεις για το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας».

Ακούστε εδώ τον κ. Βιαννιτάκη