16χρονος Κρητικός κατά λάθος επιβάτης για... Βουδαπέστη!

6:43 μ.μ. - Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017
06:03 μ.μ. - Τρί, 14/43/2017
Image: 16χρονος Κρητικός κατά λάθος επιβάτης για... Βουδαπέστη!

Mια υπόθεση για γέλια αλλά περισσότερο για κλάματα αποκάλυψε το Ράδιο984 με πρωταγωνιστή έναν 16χρονο οποίος απογειώθηκε από το Ηράκλειο με προορισμό την Αθήνα, αλλά έφτασε στον προορισμό του μέσω ... Βουδαπέστης!

Η απίστευτη υπόθεση έχει προκαλέσει σχόλια και συζητήσεις και οι περισσότεροι δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακούγοντας το απίστευτο περιστατικό.
 
Στις 7 το πρωί η τσέχικη «Τravel service» αναχωρούσε με ένα Boing 737 από το Ηράκλειο για Βουδαπέστη Ουγγαρίας και μετέφερε μαθητές από 4 σχολεία της Κρήτης. Στις 07.10 δηλαδή με διαφορά λίγων λεπτών αναχωρούσε  για Αθήνα η Sky Expess με την οποία θα ταξίδευε ο 16χρονος.
 
Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε συγγενικό πρόσωπο αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν μέσα σε πτήση τσάρτερ "η πτήση αναχωρούσε στις 09.00 χθες το πρωί από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης για τη Βουδαπέστη, παρέα ωστόσο με το 16χρονο που  ταξίδευε για Αθήνα. Στην ίδια πτήση επέβαιναν και μαθητές Λυκείου της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου με είχαν προορισμό τη Βουδαπέστη για την πολυήμερη εκδρομή τους.
 
Ο 16χρονος τσέκαρε το εισιτήριο του, υποβλήθηκε στον έλεγχο επιβατών στη συνέχεια όμως  επιβιβάστηκε, χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί, σε λεωφορείο που οδηγούσε στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση τσάρτερ για Βουδαπέστη», καθώς την ίδια ώρα λειτουργούσαν δύο πύλες για δύο πτήσεις. Αθήνα και Βουδαπέστη.Ο 16χρονος ως φαίνεται δεν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά κι ούτε κανείς τον βοήθησε να το αντιληφθεί με αποτέλεσμα να βρεθεί στο λάθος αεροσκάφος.
 
Την ώρα της πτήσης από το πιλοτήριο άρχισαν την αναζήτηση ενός προσώπου που δεν ανταποκρινόταν στα καλέσματα, μέχρι που έφθασαν στο σημείο να ζητούσαν από τους επιβάτες να δώσουν για έλεγχο τις ταυτότητές τους.Έτσι το πλήρωμα έφθασε στον νεαρό που καθόταν σε θέση που συμπτωματικά ήταν ίδια φορούσε ακουστικά , άκουγε μουσική και δεν άκουσε τις κλήσεις που ανέφεραν και το όνομά του.
 
Ο 16χρονος έφθασε στη συνέχεια στον προορισμό του με αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας που εκτελούσε πτήση προς την Αθήνα κι αφού ο προορισμός διπλοτσεκαρίστηκε".
 
 
Την "πλήρωσε" υπάλληλος
 
Όλα δείχνουν ότι το μπέρδεμα έγινε στο δεύτερο έλεγχο. Τελικά την "πλήρωσε" υπάλληλος της Swiss port που έχει την ευθύνη εξυπηρέτησης και ελέγχου επιβατών εδάφους ,και προχώρησε στον έλεγχο.
 
Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει όμως στην τσέχικη εταιρία .Από τη στιγμή που τροχοδρόμησε αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε επιβάτης ο οποίος δεν ήταν στη λίστα επιβατών όλοι διερωτώνται πως αναχώρησε το αεροσκάφος. Επιπλέον όλα δείχνουν ότι ο 16χρονος κάθισε στη μοναδική θέση του αεροσκάφους που ήταν κενή, χωρίς να γίνει αντιληπτός.
 
Για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από τη στιγμή που περνάει επιβάτης από τον πρώτο έλεγχο θεωρείται άτομο για το οποίο δεν προκύπτει θέμα για την ασφάλεια των πτήσεων.
 
Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Αγγέλα Δουλγεράκη


Πηγή: neakriti.gr