167 ταινίες θα προβληθούν στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards

8:53 π.μ. - Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019
08:07 π.μ. - Τετ, 31/53/2019
Image: 167 ταινίες θα προβληθούν στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards

Από 3 έως και 10 Αυγούστου 2019

Η Τέχνη αποτελεί καταφύγιο και διέξοδο, όχι μόνον γιατί διαθέτει τη δύναμη να αλλάξει την εικόνα του κόσμου, αλλά γιατί, επίσης, μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να προκαλέσει «ανάταση ψυχής». 
 
Κι αυτό γνωρίζοντας ότι   Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού, είναι οι αντιθέσεις του.  Η απάνθρωπη καθημερινότητα, με το μεγαλείο της ψυχής, η τραυματική συνύπαρξη του ατομικού με το συλλογικό, η διαρκής και συχνά τραυματική αναμέτρηση του στερεότυπα τετριμμένου, με την πίστη της διαφορετικότητας, είναι μόνο μερικές από τις αντίθετες συνιστώσες, οι οποίες ωστόσο, μετατρέπονται σε πιλότο εξέλιξης της Τέχνης των Ταινιών Τεκμηρίωσης.
 
Σε δύσκολες μέρες, η «Τέχνη της Τεκμηρίωσης», προσφέρεται ως φορέας ελπίδας, βοηθώντας τον πολίτη να καλλιεργήσει την κριτική σκέψη, να διευρύνει την προσωπική του κάμερα, σε ευρυγώνιο φακό και να επιτρέψει στη φαντασία του, το ταξίδι της «αλλαγής», όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.
Ο Κινηματογράφος της Τεκμηρίωσης γιγαντώνεται, προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. 
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας, ως καταξιωμένος θεσμός, αγαπάει να παρατάσσεται πρώτο μπροστά σε αυτήν την πρόκληση.
Για 6η συνεχή φορά, και αφού προηγουμένως έχει γονιμοποιήσει τη διαδρομή, υποστηρίζει έμπρακτα έναν θεσμό, που σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή, ανανεώνει τις ηθικές αξίες και ανοίγει ισότιμα το δρόμο, τόσο στους έμπειρους, όσο και στους νέους κινηματογραφιστές.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας, έχει μάλιστα διττή συμβολή στην πολιτιστική ζωή της χώρας, αφενός γιατί αποτελεί σημείο συνάντησης, πόλο έλξης διεθνών παραγόντων της Τέχνης του Κινηματογράφου Τεκμηρίωσης και αφετέρου, γιατί γεννήθηκε και άνθισε στην Περιφέρεια, έξοχο παράδειγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης.
 
Έτσι και για φέτος : 167 Ταινίες, 188 Σκηνοθέτες από ολόκληρο τον πλανήτη 53 Έθνη, 6 Διαγωνιστικά Τμήματα, 7 ταυτόχρονα, διαφορετικά σημεία προβολής, 136 ώρες προβολής
 
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards, στη Μητρόπολη του Νότου, την Ιεράπετρα, από 3 έως και 10 Αυγούστου 2019
www.festivalierapetra.gr
info@ festivalierapetra.gr

2019