3 ασθενείς στη κλινική Covid του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

10:25 π.μ. - Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022
10:08 π.μ. - Τρί, 16/25/2022
Image: 3 ασθενείς στη κλινική Covid του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών εξακολουθεί να σηκώνει το ΠΑΓΝΗ, ενώ στα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης καταγράφονται μηδενικές νοσηλείες

Σε σταθερά επίπεδα βρίσκονται οι νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, σήμερα, Τρίτη 16 Αυγούστου, συγκριτικά με τα στοιχεία της Παρασκευής 12 Αυγούστου. Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη νοσηλεύονται συνολικά 82 ασθενείς και την Παρασκευή 81.

Από τους 82 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 75 βρίσκονται σε κλινική Covid και οι 7 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 5 είναι διασωληνωμένοι. Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών εξακολουθεί να σηκώνει το ΠΑΓΝΗ, ενώ στα νοσοκομεία Σητεία και Νεάπολης καταγράφονται μηδενικές νοσηλείες.

Η «εικόνα» των νοσηλειών ανά νοσοκομείο

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 34 ασθενείς 30 σε κλινική Covid, 4 σε ΜΕΘ και διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο: Συνολικά 19 ασθενείς, 17 σε κλινική Covid και 2 σε ΜΕΘ.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 13 ασθενείς, 12 σε κλινική Covid, 1 σε ΜΕΘ και διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 10 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 3 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 ασθενείς σε κλινική Covid.

Η Βρετανία η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο κατά της Όμικρον

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον. Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η βρετανική κυβέρνηση, το πρώτο αναμνηστικό εμβόλιο εγκρίθηκε από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου που στοχεύει δύο παραλλαγές του κορωνοϊού.

Πότε θα έρθουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια στην Ελλάδα

«Από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν» τόνισε, αναφερόμενος στα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος πρόσθεσε πως σε πρώτη φάση αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον και μετά για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5. Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι φαρμακευτικές εταιρείες ήδη έχουν καταθέσει τους φακέλους τους και θα ακολουθήσει η εγκριτική διαδικασία.

Για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως όσοι ανήκουν σε αυτές δεν πρέπει να περιμένουν, προσθέτοντας για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει σύσταση για αυτές τις ομάδες και για τους πολίτες άνω των 60 ετών να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

neakriti.gr