Πολυεθνικό ενδιαφέρον στις «Ημέρες Αγγουριού Syngenta» στην Ιεράπετρα

1:06 μ.μ. - Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020
01:01 μ.μ. - Πέμ, 16/06/2020
Image: Πολυεθνικό ενδιαφέρον στις «Ημέρες Αγγουριού Syngenta» στην Ιεράπετρα

Παρουσιάστηκαν πάνω από 15 υβρίδια που καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες στην Ιεράπετρα οι εκδηλώσεις για τις "Ημέρες Αγγουριού Syngenta". Ο κ. Πελεκάνης υπεύθυνος marketing στο τμήμα σπόρων κηπευτικών της Syngenta μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα ενδιαφέρονται στοιχεία που προέκυψαν για το αγγούρι, μέσα από τις δράσεις του διημέρου αλλά και την επαφή που είχαν με ανθρώπους από τον ευρύτερο αγροτικό κόσμο. Ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις έδειξαν και άνθρωποι του κλάδου από διάφορες χώρες γεγονός που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την εκδήλωση ως πολυεθνική. Όπως τόνισε ανάμεσα σε άλλα οι δράσεις στις "Ημέρες Αγγουριού Syngenta" είναι ένας τρόπος, οι παραγωγοί και όχι μόνο, να γνωρίσουν τις νέες προτάσεις και ποικιλίες της εταιρίας μέσω των παρουσιάσεων και ομιλιών αλλά και σε συνθήκες αγρού. Η Syngenta έχει στη διάθεση των παραγωγών πάνω από 15 υβρίδια οπότε τους δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουν ακόμη περισσότερες αγορές και να προσφέρουν παράλληλα ένα ποιοτικό προϊόν στον καταναλωτή.

hxonews
hxonews

Μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ότι οι χώρες που παράγουν μακρύ αγγούρι είναι λίγες ωστόσο όμως είναι πολλές οι χώρες που το καταναλώνουν. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τους παραγωγούς ειδικά της Κρήτης καθώς τους δίνεται η δυνατότητα για εξαγωγές. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι το μακρύ αγγούρι στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη το βρίσκεις σε πλαστική συσκευασία για να διατηρείται φρέσκο. Επειδή υπάρχει όμως τάση για λιγότερο πλαστικό δημιουργείται η ανάγκη για ένα νέο υβρίδιο με ανοχή και καλύτερη μετασυλλεκτική συμπεριφορά.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews

Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν στις "Ημέρες Αγγουριού Syngenta" ήταν:

-"H αγορά του αγγουριού στην Ευρώπη και τον κόσμο / Τάσεις και προοπτικές" - Pedro Pleguezuelo Portfolio Manager ΕΑΜΕ Melon & Cucumber, Cucurbits Global Team Lead Syngenta

-"Iώσεις Αγγουριού και διαχείριση καλλιέργειας" - Νικόλαος Κατής Καθηγητής Ιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

-"Εξελίσσοντας το γενετικό πρόγραμμα αγγουριού για την ανάπτυξη των υβριδίων του μέλλοντος" - Jesus Abad Syngenta Breeding Team Lead, Global Breeding Cucurbits.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πελεκάνη: