150 μετανάστες σε λίγες ώρες σε Ιεράπετρα και Κουτσουρά – Στο «κόκκινο» οι ροές στη νότια Κρήτη

6:52 π.μ. - Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026
06:10 π.μ. - Πέμ, 08/52/2026
Image: 150 μετανάστες σε λίγες ώρες σε Ιεράπετρα και Κουτσουρά – Στο «κόκκινο» οι ροές στη νότια Κρήτη

78 άτομα μεταφέρθηκαν την Τετάρτη στην Ιεράπετρα μετά από δύο περιστατικά, ενώ το πρωί της Πέμπτης καταγράφηκε νέα άφιξη 72 μεταναστών στον Κουτσουρά – Αυξημένη πίεση στις τοπικές δομές προσωρινής φιλοξενίας.

Συνεχίζονται οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στη νότια Κρήτη, με την περιοχή της Ιεράπετρας να βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο.

Την Τετάρτη, συνολικά 78 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα μετά από δύο διαφορετικά περιστατικά. Οι 40 εντοπίστηκαν σε λέμβο περίπου 18 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ ακόμη 38 εντοπίστηκαν νότια της Χρυσής.

Μεταξύ των 78 ατόμων βρίσκονται τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, ενώ οι περισσότεροι είναι άνδρες, υπήκοοι μεταξύ άλλων του Σουδάν, του Νοτίου Σουδάν, του Τσαντ και της Αιγύπτου. Όλοι μεταφέρθηκαν για προσωρινή φιλοξενία στον χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ στην Ιεράπετρα.

Οι αφίξεις, ωστόσο, συνεχίστηκαν και το πρωί της Πέμπτης, καθώς καταγράφηκε νέα άφιξη 72 μεταναστών στον Κουτσουρά, επιβεβαιώνοντας ότι η πίεση στα νότια παράλια παραμένει αυξημένη.

Οι διαδοχικές αφίξεις μέσα σε λίγες ώρες επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στη νότια και νοτιοανατολική Κρήτη, αλλά και των δυνατοτήτων προσωρινής φιλοξενίας και υποστήριξης των ανθρώπων που φτάνουν στην περιοχή.